luni, 12 decembrie 2022

Un bibliotecar dintr-o mică bibliotecă este un ”Change makers”

 O veste bună, primită pe mail, chiar acum.

Mă număr printre cei 700 de „change makers”, educatori și antreprenori sociali care schimbă România, care generează schimbarea și care se regăsesc pe Harta Inovatorilor Sociali realizată de Ashoka România pentru 2022, domeniul Educație.



Este o hartă lansată „ca o recunoaștere față de toți creatorii de schimbare din România, pentru efortul continuu de a obține un impact social și de a urmări schimbări sistemice pentru binele tuturor. Ne înclinăm în fața determinării, creativității și rezilienței fiecăruia dintre oamenii găsiți pe această hartă.”
Nu știu exact cine m-a nominalizat, se pare că au fost mai multe persoane, dar le mulțumesc, mă bucur să văd că sunt alături de persoane pe care le respect enorm și care mi-au fost mentori sau sprijin de-a lungul vremii.
Cartografierea rețelei Ashoka este un proces care folosește metodologia bulgărelui de zăpadă pentru a identifica inovatorii cheie, influențatorii și factorii de decizie dintr-un anumit sector și care folosește vizualizarea datelor sub formă de tipare și trenduri, dar și potențialul rețelelor astfel create.
Ashoka este cea mai mare organizație globală de promovare și susținere a antreprenoriatului social și inovației sociale, clasată de NGO Advisor pe locul 5 din 500 de ONG-uri din lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu