miercuri, 30 martie 2011

Un dar pentru bunici



Duminica, 27 martie 2011, ora 12.
Incet, incet se strang cei aniversati astazi. Intra in biblioteca pe rand, timizi, ca si cum ar intra intr-o sala de clasa unde-i asteapta "domn'invatator". Unii dintre dumnealor au in jur de 50 de ani, altii 60, altii peste 70 de ani; barbati sau femei; pe toti insa ii uneste ceva: sunt nascuti in luna martie, la inceputul primaverii.
Se aseaza pe scaune si asteapta cuminti. Este suficient sa spuna cineva ceva si atmosfera incepe sa se destinda: pentru inceput, se mira de felul in care arata acum biblioteca si de faptul ca sunt 5 calculatoare; profit de ocazie si le spun despre Biblionet, despre faptul ca am mutat cele 8500 de volume in 2 zile din vechea locatie pe care o stiau cu totii, la caminul cultural, in noua si frumoasa locatie de acum, cea din incinta Scolii Pietrari; le explic si cu ce le poate fi de folos dumnealor internetul din biblioteca; raman uimiti de faptul ca accesul este gratuit, cei mai multi credeau ca li se vor cere bani sau ca numai copiii au voie sa le foloseasca.
Apoi, o stire despre ce s-a mai intamplat in comuna, un banc spus de presedintele asociatiei din care fac parte continuat de o gluma spusa de unul din participanti si deja se simt mai bine, ca si cum ar fi colegi de scoala. In sfarsit, s-au strans toti...Profit de ocazie si le spun cat de mult ma bucur ca suntem astazi impreuna la biblioteca, le urez un sincer si calduros "LA MULTI ANI!" si ii rog sa urmareasca un filmulet pregatit special pentru dumnealor, cadoul pe care biblioteca l-a pregatit aniversatilor de azi. Dupa prezentarea mea, presedintele asociatiei le spune cateva cuvinte, fiind apoi urmat de casier care face o trecere in revista a ultimelor evenimente din viata asociatiei; sunt anuntati in legatura cu excursia pe care dansii o organizeaza in nordul Moldovei, afisele, rezervarea on-line pentru cazarea si masa grupului la Manastirea Sihastria din judetul Neamt si informatiile legate de traseul excursiei fiind puse la dispozitie de biblioteca, cu ajutorul biblionetului.
Le sunt oferite felicitari si pachete cu alimente, cadouri pregatite de Asociatia Pensionarilor din Pietrari. Le mai spunem inca odata "La Multi Ani" si le multumim ca au fost alaturi de noi in aceasta frumoasa zi de primavara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu