marți, 19 mai 2020

Ce au făcut bibliotecarii în izolare❓Au avut grijă de ei și au învățat să fie mai buni❗️

Ce au făcut bibliotecarii în izolare❓
Au avut grijă de ei și au învățat să fie mai buni❗️
Sau au împărtășit din propriile experiențe de învățare...așa cum a fost în data de 31 martie 2020 când, la inițiativa și la invitația Fundației Progress am luat parte ca și prezentator la webinarul ”Utilizarea instrumentelor on-line în serviciile de bibliotecă la distanță alături de Claudia Șerbănuță, Viorel Spaiuc (Biblioteca Publică Sacu) și Alina Tenie (Biblioteca Orășenească Onești). La acest webinar ce a avut loc de două ori au participat în jur de 200 de bibliotecari din țară și din Republica Moldova. Mare mi-a fost bucuria de a lua parte la o astfel de întâlnire profesională de o asemenea amploare unde am putut împărtăși din experiența mea de ”adaptare” la starea de urgență și izolare în care ne aflam la acel moment. Comunicarea avută cu acest prilej cu colegii din țară a fost și un schimb de idei, de sugestii și sfaturi pe cât de necesare, pe atât de pertinente.



















O bucurie deosebită a fost oferită de invitarea Laurei Simion ca și mentor la webinarul ”Coding pentru copii” realizat prin ”Code Kids” ce a avut loc în data de 1 aprilie 2020 alături de Robert Pelin și Iulian Todor, webinar la care coderița și ambasadoarea Wizards Code Club Pietrari a împărtășit din reușitele și experiența ei de 3 ani de coding sub umbrela Fundației Progress atăt tinerilor coderi din proiect cât și bibliotecarilor coordonatori ai cluburilor din țară.
În lunile aprilie-mai, pe grupul ”Ora să ȘTIM”, am participat la o serie de  trei webinarii care au avut rolul de a ne echipa cu cunoștințe și de a descoperi împreună cu colegii bibliotecari bune practici de comunicare. Astfel, atunci când bibliotecile se vor redeschide, să fim comunicatori mai buni pentru binele comunităților noastre.
Temele pe pe care le-am parcurs au fost:
📍Comunicarea cu persoanele cu abilități diferite cu Iulia Măndășescu pe 13.04.2020 la ora 13
📍Comunicarea prin imagini: tehnici și sugestii cu Andreea Dumitrescu pe 29.04.2020 la ora 11
📍Cifrele care spun povești cu Anca Râpeanu pe 5.05.2020 la ora 11 ( în cadrul căruia a fost menționată biblioteca noastrp ca exemplu de comunicare și promovare în on-line prin folosirea mai multor pagini de internet - pe blogul ”Biblioteci vâlcene”, pe blogul bibliotecii și pe pagina de facebook a localității noastre.Webinariile s-au desfășurat pe platforma online Clickmeeting și s-au bucurat de o prezență și o participare remarcabilă, dovedind interesul bibliotecarilor pentru perfecționarea lor continuă. Un rezultat al participării la acest webinar a fost realizarea a 4 infografice ce sunt prezentate pe Issuu. https://issuu.com/popescucrina8/docs/info-converted










De asemenea, tot în această perioadă am absolvit cursul ”Introducere în Scratch pentru profesorii de gimnaziu” ce a avut loc în lunile februarie-aprilie 2020 la care au luat parte 990 de profesori din întreaga țară.

Concluzia - poți învăța la orice vârstă! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu