miercuri, 19 august 2020

Webinarii și cursuri derulate în perioada de vara

 ”Cele două cuvinte informaţie şi comunicare sunt adesea folosite ca având acelaşi înţeles, deşi ele semnifică lucruri total diferite. Informaţia o primeşti, în timp ce comunicarea o dai.”

Sydney J. Harris
Bibliotecari, mânuitori de carte și de informație, coordonatori de proiect și coordonatori județeni ai cluburilor Code Kids, voluntari Societe Generale EBS au fost alături la webinarul ”Comunicare asertivă pentru bibliotecari” derulat astăzi, 13 august, între orele 11.00 - 13.00.
Am învățat mai multe lucruri despre asertivitate, despre specificul comunicării asertive, dar și despre abordarea avantajului reciproc, de tip win-win, despre pașii făcuți în procesul de negociere pentru crearea unor convingeri de acest tip.
Din nou, un atelier deosebit alături de voluntarii SG EBS pe care anul trecut îi primeam la Biblioteca Pietrari, alături de copiii din Wizards Code Club, un atelier susținut cu mult profesionalism și pregătit minuțios, chiar dacă a fost, de această dată, doar on-line.
Mulțumim tuturor!

COLIBLITE - COmmunity, LIBraries and digital LITEracy skills for migrant and low income famillies with children - Comunitate, biblioteci și abilități de alfabetizare digitală pentru imigranți și familii cu copii și venituri scăzute - un proiect ERasmus+
Ieri 12 august 2020, am avut onoarea de a participa la Webinarul de diseminare a proiectului COLIBLITE, „Împreună pentru comunități digitale dezvoltate-experiența bibliotecilor publice în proiectul COLIBLITE”, organizată de
ANBPR Asociatia Nationala
a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Asociația
ActiveWatch
, cu participarea a peste 90 de bibliotecari publici și cadre didactice din mediul rural și urban.
Webinarul, a cuprins prezentări interactive simultane despre următoarele teme: hărțuirea online (cyberbullying), conținutul responsabil de informații (fake news), jocurile online ca instrument de educație și gestionarea timpului petrecut în fața micului ecran.
Biblioteca Oraseneasca Titu
- punct de informare europeană a făcut parte ca bibliotecă pilot în cadrul Proiectului COLIBLITE România. Mulțumesc pe această cale , Ascației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, domnilor: Mircea Toma și Radu Răileanu (Ative Watch) doamnelor:
Claudia Serbanuta
și
Mariana Lucia Marian
, pentru această minunată experiență prin care am ajuns să redescopăr minunăția proiectelor europene, gândite și implementate pentru comunitate și pentru dezvoltarea noastră a tuturor, și felicit colegii bibliotecari implicați în această minunată călătorie a binelui, îi felicit pentru implicare, muncă și curaj!

„Cel care mută un munte, începe întotdeuna prin a îndepărta pietrele mai mici.” - Confucius
După ani de zile de întâmplări care m-au tot readus în lumea proiectelor europene, diferite „ramuri” de finanțare, mă bucur tare mult că astăzi s-a desfășurat o întâlnire cu mare potențial de a se materializa prin proiecte concrete, care să aducă bibliotecile în locul din față în sfera educațională și vocațională!
Punctul Europa pentru Cetățeni România
prin doamna Oana Băluțescu, ne-a „luminat” mințile față de ceea ce înseamnă proiecte!
Mulțumesc
Vladut Andreescu
și
Melania Luana Butnariu
că mă țineți aproape de voi, și mulțumesc grupului de peste 120 de bibliotecari activi, motivați, pasionați, curioși și curajoși din care facem parte tot datorită vouă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu