miercuri, 6 octombrie 2021

"Books not bullying"


Pregătim prima mobilitate a proiectului Erasmus +   "Books not bullying" - ce se va desfășura la Izmir, în Turcia, în perioada 25 - 29 octombrie 2021.
Proiectul este implementat de Biblioteca Publică Locală Pietrari, coordonator proiect - bibliotecar Crina Popescu, cu susținerea Primăriei Pietrari. 
Astăzi a avut loc întâlnirea echipei de proiect și a participanților selectați la mobilitate, cu gazda noastră, dl Peter Beacock, International Projects Leader al Dokuz Eylul Koleji din Izmir. Au fost stabilite amănunte legate de agenda întâlnirii și de activitățile ce urmează a se desfășura în parteneriat cu școala gazdă. De asemenea, ne-am bucurat să realizăm o primă conexiune între Școala Gimnazială Pietrari și acest renumit colegiu particular din Turcia, cu care sperăm să putem colabora și de acum înainte.
Proiectul ”Books not bullying” este finanțat  în cadrul Programului ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 - Educația adulților, prin contract numărul – 2020-1-RO01-KA104-078330.
La întâlnirile cu părinții ce s-au desfășurat la bibliotecă, dar și în cadrul altor întâlniri și activități, ne-am confruntat cu lipsa instruirii personalului (bibliotecar, angajați și bibliovoluntari) ce se ocupă de educația părinților, în ceea ce privește prevenirea și producerea fenomenului de bullying, respectiv cyberbullying. 
Bullying-ul este o problemă relațională care solicită întotdeauna o soluție și schimbări semnificative la nivelul relațiilor dintre copii și adulți, dar și în dinamica unui grup de adulți. Spre deosebire de comportamentele de violență, care apar spontan și dispar de îndată ce intensitatea trăirilor emoționale se diminuează, comportamentele de bullying nu dispar de la sine. 
În eliminarea comportamentelor de bullying este necesară o intervenție directă din partea adulților, nu doar de simpla informare, în contextul în care acestea apar, atât în mediul școlar, cât și în cel familial. 
Considerăm că pentru a-i putea educa pe adulți este nevoie de educarea personalului nostru.
#erasmus #anpcdefp




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu