vineri, 8 octombrie 2021

Wizards Code Club Pietrari invitat la deschiderea Fondului Științescu Vâlcea

27.09.2021 

Wizards Code Club Pietrari invitat la deschiderea Fondului Științescu Vâlcea



 

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în 13 comunități din România, iar Vâlcea se alătură acum.

Prima întâlnire cu Științescu la Vâlcea a avut loc pe 23 septembrie, la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul, unde am avut alături elevi, studenți, profesori, bibliotecari, antreprenori și pasionați de științe de toate vârstele. 

Mulțumim celor șapte echipe care au prezentat proiecte STEM și profesorilor lor îndrumători: echipa Colegiului Energetic, echipa Școlii Gimnaziale Discovery Kids, echipa Clubului Copiilor Aktivi, două echipe ale Colegiului Național Mircea cel Bătrân, echipa Wizards Code Club Pietrari și echipa de robotică Brobots, a Colegiului Național Alexandru Lahovari!

Participanții au fost invitați mai întâi la o sesiune de consultări despre cum facem designul fondului de finanțare Științescu la Vâlcea și apoi la expoziția de proiecte.

Din fotografii se vede cum copiii de toate vârstele sunt fascinați de explicațiile despre tehnologie și principiile științifice din spatele proiectelor.

Pentru această fascinație mergem înainte, împreună!

Strângem donații pentru Fondul Științescu la Vâlcea pe https://bit.ly/DonateȘtiințescu și vă invităm la alergare tot pentru el - https://bit.ly/VLForestRun2021

Mulțumim Supermercato, Faurecia Automotive, Emigab - primii susținători ai Științescu la Vâlcea și Magazine Diana, Nurvil, susținătorii tradiționali ai Fundației pentru încredere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu