miercuri, 2 noiembrie 2022

CODE Kids Fest Vâlcea 2022

 CODE Kids Fest Vâlcea 2022 -Târgul de Știință și Tehnologie CODE Kids, ediția a VI-a, la care urmează să participăm mâine - 3 noiembrie 2022, ora 14, este un eveniment deosebit dedicat pasionaților de știință și tehnologie, care își propune să promoveze proiecte din domeniul IT/robotică, realizate de copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, membrii ai cluburilor CODE Kids în biblioteci publice din județele Vâlcea, Gorj și Hunedoara.



📌Copiii din cluburile funcționale în cadrul bibliotecilor publice din Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Pietrari, Tomșani, Bunești, Turceni, Jupânești și Baru sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat timp de mai multe luni. depășindu-și temerile și fiind încrezători în pregătirea lor. De asemenea, vizitatorii Târgului de Știință și Tehnologie pentru Copii vor avea prilejul să participe la ateliere practice susținute de elevii care activează în cluburile de robotică funcționale în cadrul colegiilor Mircea cel Bătrân și Alexandru Lahovari din Rm.Vâlcea.

Mulțumiri echipei Wizards Code Club Pietrari, părinților ce ne susțin, administrației locale ce face eforturi pentru buna funcționare a clubului nostru, cadrelor didactice, dar și tuturor celor ce ne-au fost alături în toți acești ani - Fundația Progress, CEZ Oltenia, Biblioteca Județeană Antim Ivireanu Vâlcea, Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Thoughtworks.

📌CODE Kids - Programează viitorul comunității tale este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, în parteneriat cu Simplon România, realizată cu sprijinul bibliotecilor publice din România.

📌Despre Fundația Progress și CODE Kids

CODE Kids este proiectul flagship al Fundației Progress, premiat în 2022 la Bruxelles la competiția Emerging Europe Awards cu premiul cel mare la categoria Future-proof Education. Fundația Progress este o organizație non guvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. 

www.progressfoundation.ro.

Finanțator proiect: Romanian American Foundation (RAF)

Parteneri naționali: Societe Generale Global Solution Centre, Romania Thoughtworks 

Parteneri locali: 

Bionic Royals, club de robotică al Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” Rm. Vâlcea

Brobots Team, club de robotică al Colegiului Național „Alexandru Lahovari” Rm. Vâlcea

Parteneri media: 

Televiziunea Antena 3 Vâlcea, Televiziunea VTV, Radio Oltenia Craiova, Curierul de Vâlcea.  

#FundațiaProgress 

#CODEKids

#prinpașimicisalturiuriașe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu