joi, 10 noiembrie 2022

Împreună în România Digitală

Atelierul nr.3 - 8 noiembrie 2022





Ritmul digitalizării, accentuat și de pandemie, în diferite zone precum educație, sănătate, servicii sociale, servicii publice sau activitățile desfășurate în cadrul diverselor companii, impune competențe digitale minime pentru a nu conduce la inegalități sociale importante.

Atelierul susținut astăzi la Biblioteca Pietrari, în calitate de membru al Rețelei de centre digitale din România, a avut în vedere utilizarea platformei Competent Digital și parcurgerea modulului ”Caracteristici de bază ale formularelor online”, continuat cu parcurgerea temei ”Caracteristici avansate ale formularelor online”. 

Cursanții au învățat despre elementele constitutive ale unui formular online, astfel încât să poată utiliza serviciile online existente pentru a căror accesare este nevoie de completarea unui astfel de formular. De exemplu, pentru simularea unui credit bancar sau pentru depunerea candidaturii în vederea obținerii unui loc de muncă.

Aidoma celor tipărite pe hârtie, formularele online conțin zone în care trebuie fie să introduceți text, fie să bifați un răspuns sau să selectați o anumită opțiune. Toate aceste zone ale unui formular online se numesc câmpuri. În cadrul activității practice, cursanții au utilizat următoarele elemente ale unui formular online: casete de validare, liste derulante și butoane radio, învățând să corecteze eventualele greșeli sau să evite greșelile cele mai des întâlnite la completare. 

În România, principalele preocupări de până acum s-au canalizat către dezvoltarea abilităților de nivel avansat, precum dezvoltarea de software, inteligență artificială sau tehnologie cloud și sporadic sau deloc spre incluziune digitală, prin alfabetizarea digitală a tuturor categoriilor de cetățeni.


<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcrina.steliana%2Fposts%2Fpfbid018FjoxujxPu3Vfvx4EC63bcYNtTJeRQb1hYzJJCFUf412iKvk1oFjJvkPLdRovSFl&show_text=true&width=500" width="500" height="720" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>

#impreunainromaniadigitala

#eosromania

#ANBPR

#bibliotecapietrari

#reteadecentredigitale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu