"Când biblioteca e și forum, și ziar, și școală, și doctor, și sală de lectură și loc de legat prietenii, poveștile oamenilor o umplu de viață. Și atunci vin ei, căutătorii de povești, pentru a le aduce în fața ta. Pentru a-ți spune că biblioteca se schimbă și că poți să o redescoperi ca pe un prieten drag."
Si biblioteca noastra, alaturi de alte biblioteci din judet si din tara, a starnit interesul cautatorilor de povesti din biblioteci.
Si, au venit...vineri, 27 aprilie 2012, orele 16. Vor scrie o poveste frumoasa, povestea lui Teo, a micului informatician care nu a facut nici macar o ora de informatica, pasionat de fotografie si de fotbal, cel care a reusit sa castige locul I la o competitie de nivel national cu soft-ul sau educational intitulat FiziX. Scriitorul Radu Paraschivescu va fi cel care se va ocupa de prelucrarea si transpunerea in cuvinte potrivite a povestilor de viata culese din biblioteca.
Radu Paraschivescu s-a născut în 1960 la Bucureşti şi a copilărit la Lugoj, unde a fost victima unui regim sever, pe bază de ciocolată de casă, peştişori de zahăr candel şi tort doboş. El s-a deprins astfel cu ideea că viaţa e dulce şi trebuie ronţăită lacom. La curent cu literatura,
sportul, năstruşniciile televizuale şi ritualurile pisicilor, are obiceiul de-a se îndrăgosti de echipe (Real Madrid, Lazio, Poli Timişoara), oraşe (Praga, Bruges, Roma, Lisabona) sau imnuri (Het Wilhelmus, Flower of Scotland, You Will Never Walk Alone). Se pierde în reverii când ascultă David Gilmour, tresare când aude „Monica Bellucci“ şi l-a văzut de douăsprezece ori, student fiind, pe Richard Dreyfuss în “Adio, dar rămân cu tine”. Pierde patru ore pe zi în faţa televizorului, ca un zevzec. Abstinent, dar cafegiu. Ironic, dar sentimental. Harnic, dar jucăuş. O mustaţă aprigă îi maschează bine tandreţea. Se teme de avioane chiar şi când îi fac daruri. Prezidează peste trei motani mizantropi şi-i înţelege din ce în ce mai bine.
Pana acum, a publicat Efemeriada (Libra, 2000),Balul fantomelor (RAO, 2000; reeditare Humanitas, 2009), Bazar bizar (Maşina de Scris, 2004; reeditare Humanitas, 2007), Fanionul roşu (Humanitas, 2005), Ghidul nesimţitului (Humanitas, 2006), Fie-ne tranziţia uşoară - perle româneşti(Humanitas, 2006), Mi-e rău la cap, mă doare mintea - noi perle de tranziţie(Humanitas, 2007), Cu inima smulsă din piept (Humanitas, 2008), Dintre sute de clişee (Humanitas, 2009).
Cuvintele lasate in urma sa, la trecerea prin biblioteca, cu acest prilej:
Admiratie, simpatie si ganduri tandre. Omul sfinteste locul - si iata dovada: un loc binecuvantat de oameni si de surasul destinului.
Cu drag,
Radu Paraschivescu