luni, 16 ianuarie 2023

Șezătoare în online

 O seară de poveste alături de doamne pasionate de frumos!

Cu mare plăcere am răspuns invitației primite din partea doamnei Dana Rădulescu, președinta Asociaţiei ”Vatra cu idei”, de a ne întâlni în online, la o primă șezătoare ce nu ține cont de distanțe, o șezătoare online.
Motivația evenimentului la care am luat parte și în care am povestit despre șezătorile de altădată, dar și de cele ale noastre, ale domnițelor de la Pietrari, s-a datorat respectului nostru pentru lumea satului și minunatelor sale tradiții, care nu ar trebui lăsate să dispară.
Întâlnirea noastră a avut câteva obiective clare:
- de conectare la valori comune, de cunoaștere a unor posibili parteneri, participanți la un posibil viitor eveniment comunitar;
- de cunoaștere a disponibilității unei comunități locale – cea din comuna Nicolae Bălcescu - de a se se adapta unor noi contexte;
- de redescoperire a unor tradiții și obiceiuri care au existat în vatra satului vâlcean, prin prisma unor proiecte noi, realizate de oameni pasionați care au reușit să le promoveze într-un mod cu totul special.
Mulțumesc pentru o asemenea întâlnire specială, la ceas de ”taină”, într-o zi ce ne-aduce aminte de neam, de tradiții, de cultură, de tot ce este veșnic - Ziua Culturii Naționale!
Mă înclin, cu respect!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu