miercuri, 26 aprilie 2023

"Biblioteca de lucruri"

 A venit iepurașul Științescu!!!

 capătă contur, sub mâinile bibliovoluntarilor!





 În fiecare an, Uniunea Europeană produce peste 2,5 miliarde de tone de deșeuri. Ca atare, în prezent își actualizează legislația referitoare la gestionarea deșeurilor pentru a promova o schimbare de curs radicală spre un model mai durabil, cunoscut sub numele de economie circulară. 

Proiectul ”Biblioteca de lucruri” scoate în evidență acest concept despre care se vorbește mult prea puțin în prezent. Prin închirierea produselor de la Bibliotecă economisești bani pe care altfel i-ai da pe obiecte noi sau închiriate destul de scump, ajuți mediul înconjurător pentru că uneltele puse la dispoziție sunt de cea mai înaltă calitate, reînvii obiceiul de a repara lucruri (și lupți astfel împotriva curentului de consumerism).

Promovare proiect Științescu

În plus, ai acces la workshopurile care se organizează în cadrul proiectului, prin care înveți cum să utilizezi uneltele și chiar cum să repari obiecte. Bibliotecile pot completa sau suplini educația primită în școală prin proiecte și activități complementare, ce aduc plus-valoare individului și comunității.

Țineți aproape! Biblioteca vă pregătește noi surprize!📖❤️

Proiectul "Biblioteca de lucruri" este finanțat de Fondul Științescu Vâlcea, gestionat de Fundația Comunitară Vâlcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu