marți, 18 aprilie 2023

Digital Skills Training for All Romanians

 5 aprilie 2023

În cadrul proiectului ”Digital Skills Training for All Romanians” (Digital STARs) am participat astăzi la o serie de discuții și consultări  organizate de o echipă a Băncii Mondiale cu bibliotecari din întreaga țară cu privire la strategia conceptuală pentru dezvoltarea bibliotecilor ca hub-urilor digitale și la bune practici în formarea competențelor digitale pentru grupurile vulnerabile și dezavantajate. 









De asemenea, mâine vom continua discuțiile pe acest subiect în cadrul evenimentului de lansare a proiectului ”Competențe digitale de bază pentru cetățenii români” organizat de 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării împreună cu Banca Mondială, eveniment în cadrul căruia reprezentanții Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și ai Băncii Mondiale își vor împărtăși viziunea pentru crearea ecosistemului de dezvoltare a competențelor digitale prin intermediul rețelei de biblioteci ca și hub-uri digitale. 

Întâlnirea și selecția participanților a fost susținută de echipa România EduCaB, căreia îi mulțumesc pentru oportunitatea de a împărtăși din experiențele profesionale în ceea ce privește organizarea de cursuri și ateliere destinate adulților din comunitatea noastră.

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențele digitale de bază ale populației, conform Indexului Economiei și Societății Digitale (DESI) din 2022 și are, totodată, cea mai mare rată a sărăciei, cu o pondere de 34,4% dintre persoane expuse riscului de sărăcie și excluziune socială. În acest context, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Investiția I17. Scheme de finanțare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, Componenta 7. Transformare digitală din PNRR Finanțat de Uniunea Europeană – Următoarea Generație UE, își propune transformarea rețelei actuale a bibliotecilor publice care vor face parte din program într-o rețea de hub-uri digitale care să faciliteze dezvoltarea competențelor digitale, inclusiv pentru grupurile marginalizate, cu ajutorul actorilor relevanți de la nivel local și național.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu