joi, 27 iunie 2013

Biblioteca uneste oameni...

Sub acest generic am sustinut in perioada 14-24 iunie 2013 proiectul depus de catre administratia locala in competitia nationala "Impreuna pentru fiecare" finantata de Grupul Rompetrol.
Proiectul "Construim, Imbunatatim, Investim in viitor"are in vedere reabilitarea cladirii Dispensarului Pietrari cu urmatoarele investitii: reparatii acoperis, renovari exterioare si izolare termica a fatadelor, inlocuire geamuri din lemn cu tamplarie PVC. In acest sens, vor fi contactate firme de specialitate in vederea achizitionarii materialelor de constructie iar ulterior vor fi selectati un numar de 30 de voluntari pentru a putea reabilita dispensarul. Ca si activitati conexe va fi realizata o campanie de educatie pentru sanatate. Campania se va realiza cu ajutorul materialelor informative (brosuri, afise, pliante), focalizata pe importanta alimentatiei sanatoase si a miscarii, cu participarea unui numar de 10 voluntari propusi de primarie. Voluntarii implicati in proiect, au rolul de a dezvolta spiritul de echipa, de a promova proiectul in randul comunitatii, de a mobiliza ulterior alte persoane sa se implice in viata comunitatii. La finalul perioadei de implementare va fi organizata o sesiune de diseminare a rezultatelor proiectului.
Acest proiect va fi jurizat de catre un juriu de specialitate care va avea in vedere atat calitatea aplicatiei cat si sustinerea sa in mediul on-line de catre comunitate. Deoarece aplicatia noastra a fost depusa mai tarziu (pe 12 iunie fata de 3 iunie) a fost nevoie de o mobilizare deosebita pentru votarea proiectului pe site-ul http://www.impreunapentrufiecare.ro/node/3161 prin creare de cont sau pe pagina de facebook a programului national de responsabilitate sociala. Ceea ce parea insa greu de realizat a fost depasit! Am reusit intr-un timp destul de scurt (intre 14 si 24 iunie) sa devansam proiecte ce au fost depuse mult mai devreme strangand pana la finalul perioadei de votare un numar de 1119 voturi!!!! Implicarea bibliotecii in votarea on-line a fost determinanta! Am reusit sa strangem voturi de la pietrarenii plecati in toate colturile lumii - in Cipru, in Marea Britanie, Canada, Dubai, Spania, Italia si chiar Afganistan! Da, chiar de pe frontul de lupta din Afganistan, lasandu-si arma deoparte, unul dintre ai nostri si-a facut timp sa sustina proiectul prin care vrem ca in localitatea noastra sa dispunem de servicii medicale de calitate oferite in conditii civilizate.




 Alaturi de cei din localitate, copii, tineri si adulti, cadre didactice sau pensionari, am reusit sa-i mobilizam si pe studentii nostri din Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca, Bucuresti, care, cu toate ca se aflau in sesiune au lasat cursurile lor deoparte pentru 5 min/zi si au votat! Numai asa am putut reusi sa-i unim pe toti, pietrareni cu suflet mare, oameni in adevaratul inteles al cuvantului! Pe langa acestia, si bibliotecarii din judet si din tara au sustinut initiativa noastra!
Nu pot decat sa le multumesc din suflet tuturor celor care au inteles importanta acestui lucru, care au raspuns mesajelor mele prin care ii rugam sa-si faca timp in fiecare zi si sa ne dea votul lor.
Rezultatul acestui efort deosebit il vom afla pe 27 iunie 2013 cand vom sti daca proiectul de la Pietrari a fost selectat pentru finantare...Dar, chiar daca nu vom reusi de aceasta data, voi ramane cu multumirea ca "Biblioteca a reusit sa uneasca oameni!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu