miercuri, 16 aprilie 2014

Patrula ECO a bibliotecii noastre

Ce am mai facut noi in ultimul timp?
Am invatat cum sa avem grija de mediul inconjurator.
Cum? Pai, am organizat o patrula ECO a bibliotecii care va avea intalniri de doua ori pe luna, prin care dorim sa imprimam atat celor inscrisi in patrula, cat si celor din preajma noastra un comportament firesc, zicem noi, acela de pastra si proteja mediul inconjurator. Stim ca va fi greu, stim ca multi sunt reticenti la acest demers, dar nu vom renunta prea usor.
Credem cu tarie ca, poate, "Nu vom salva tot ce ne-ar placea sa salvam, dar vom salva mai mult decat daca n-am fi incercat deloc.", cum bine zicea Sir Peter Scott.
In aceasta saptamana patrula ECO a ecologizat curtea scolii si a bibliotecii, a plantat flori, a ingrijit arborii din curte, a facut igienizarea spatiului din imediat apropiere a scolii. Ne-au ajutat si colegii mai mari, din clasa a VIII-a B :*

Patrula ECO este formata din 25 de copii inimosi cu varste cuprinse intre 10 si 12 ani, copii care au participat si la lectiile de ecologie din cadrul Programului de vacanta al bibliotecii din vara anului trecut. 


In afara activitatilor de ecologizare si a lectiilor de educatie ecologica ce vor fi sustinute in cadrul acestui nou proiect, copiii au fost organizati in echipe care au sarcina de a supraveghea mentinerea curateniei in curtea interioara a scolii si a bibliotecii, dar si pe trotuar si alte spatii. De asemenea, ne-am gandit si la un logo al patrulei pe care il vom folosi la crearea unor insigne realizate din materiale reciclabile: panza, hartie reciclata, plastic. O sa vi le aratam si voua atunci cand vor fi gata!
Urmatoarea noastra activitate este planificata pe data de 25 aprilie 2014, orele 12. Sper sa ne urmariti atat aici, cat si la adresa Patrula ECO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu