marți, 14 octombrie 2014

European Code Week

European Code Week, ediția 2014, începe la 11 octombrie și va include 1 500 de evenimente care vor aduce la viață lumea digitală, atât în Uniunea Europeană, cât și în țări din afara acesteia, din Norvegia până în Turcia. Si Biblioteca Pietrari, alaturi de alte 36 de scoli si ONG-uri din Romania, sustine acest eveniment atat de important la nivel european.

Programarea informatică ajunge în centrul atenției într-un moment în care șapte miniștri europeni ai educației au inclus deja programarea informatică în programele școlare ca disciplină obligatorie, în timp ce în școli din alte cinci țări, cursul de programare este opțional.
Acest lucru are loc într-un moment foarte oportun, întrucât rapoartele arată că Europa ar putea avea în curând un milion de locuri de muncă vacante din cauza lipsei competențelor digitale necesare la nivel european. Evenimentele derulate la nivel european se adresează tuturor categoriilor de grupuri: de la începători la programatori avansați, tuturor categoriilor de persoane, de la cele care sunt în căutarea unui loc de muncă și doresc să dobândească o nouă competență, la fanii roboților și tinerele pasionate de tehnologie și informatică (girl geeks).
Biblioteca Pietrari va organiza in zilele de 16 si 17 octombrie ateliere de introducere in programarea informatica destinate copiilor care vor invata cum sa-si creeze propriile jocuri si povesti interactive utilizand limbajul de programare Scratch http://events.codeweek.eu/view/2097/lets-scratch/
De ce am decis sa ne inscriem? Pentru ca programarea informatică ne ajută să înțelegem lumea hiper-conectată în care trăim și să ne reprezentăm ceea ce se întâmplă în spatele ecranelor. Programarea reprezintă una dintre competențele digitale de care tinerii au nevoie pentru a deveni cetățeni creativi și responsabili și pentru a avea pregătirea necesară pentru locurile de muncă ale viitorului. Copiii nostri vor face primii pasi in programarea informatica in joaca, in zilele de 16-17 octombrie, la biblioteca. Imagini activitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu