joi, 4 octombrie 2018

"Săptămâna Mondială a Spațiului"

Astăzi celebrăm "Săptămâna Mondială a Spațiului" !
"Săptămâna Mondială a Spațiului" este o sărbătoare internațională a științei și tehnologiei și a contribuției acestora la îmbunătățirea condiţiei umane.
Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că, "Săptămâna Mondială a Spațiului" va avea loc în fiecare an, în perioada 4 - 10 octombrie.
La aceste date se comemorează două evenimente:
- 4 octombrie 1957: lansarea primului satelit artificial al Pământului, ”Sputnik 1”, deschizând astfel calea omenirii pentru explorarea spațiului cosmic;
- 10 octombrie 1967: semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în explorarea și utilizarea pașnică a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a altor corpuri cereşti.
Unde și cum este sărbătorită "Săptămâna Mondială a Spațiului"?
"Săptămâna Mondială a Spațiului" constă în evenimente de educație şi informare despre spaţiul cosmic și de acțiuni organizate de agenții spațiale, companii aerospațiale, școli, planetarii, muzee și cluburi de astronomie din întreaga lume în acelaşi interval de timp, 4 - 10 octombrie. Aceste evenimente sincronizate, atrag atenția publică și a mass-mediei.
În acest an, "Săptămâna Mondială a Spațiului" a primit numele generic "SPAŢIUL UNEŞTE LUMEA".
Cei mici au aflat astăzi câte ceva din misterele universului în care trăim cu toții. Mulțumim pentru participarea și interesul manifestat de către copiii clasei a II-a a Școlii Gimnaziale Pietrari, coordonați de înv. Georgiana Maracinescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu