luni, 8 martie 2021

Luna fetelor din cărțile pentru copii


Luna fetelor din cărțile pentru copii a început vineri, 05 martie 2021, cu Lavinia Braniște în dialog cu Livia Lucan-Arjoca. Luna fetelor din cărțile pentru copii este o inițiativă a Asociației 7 ARTE, cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), prin intermediul România EduCaB.

Prima întâlnire a copiilor din Pietrari cu scriitoarele înscrise în proiectul ”Luna fetelor din cărțile pentru copii”!
Elevii clasei a IV-a de la Școala Pietrari, coordonați de doamna înv. Georgiana Mărăciescu, au avut bucuria de a participa la bibliotecă, a se întâlni și a intra în dialog (virtual) cu scriitoarea Lavinia Braniște, cea care a scris ”Rostogol și vulcanii noroioși”, o carte pe care ei au putut să o împrumute de la biblioteca noastră. Moderatoarea întâlnirii la care s-au înscris peste 40 de biblioteci din țară a fost prietena noastră, Livia Lucan-Arjoca, coordonatoare a Asociației 7 ARTE, cu care colaborăm încă din anul 2019.
Am luat parte la o discuție foarte plăcută și interesantă despre cum apare o carte, de unde își iau inspirația scriitorii cărților pentru copii, care sunt preferințele lor literare, care este diferența între traducător și scriitor, ce cărți urmează să scrie îndrăgita scriitoare, dar și alte multe întrebări pe care copiii care au participat astăzi din toate colțurile țării au avut ocazia să le adreseze în mod direct.
Și nu-i deloc puțin lucru să cunoști un scriitor ”în carne și oase”!
Vă mulțumim mult tuturor și abia așteptăm următoarea întâlnire vinerea viitoare!
”Luna fetelor din cărțile pentru copii” este o inițiativă a Asociației 7 ARTE, cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), prin intermediul România EduCaB.





















 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu