Programul constă în lecturarea de poveşti bebeluşilor într-un cadru special adaptat vârstei lor, folosind colectia de carti Montessori a bibliotecii, dar si alte volume special create pentru cei mai mici utilizatori ai bibliotecii, cu povesti sau texte adecvate varstei. De asemenea, părinţii cu bebeluşi au ocazia să cunoască alţi părinţi, să-şi împărtăşească experienţele şi să contribuie împreună la dezvoltarea armonioasă a copiilor lor, citindu-le încă de la vârste fragede. „De ce am citi bebeluşilor? Pentru că până la vârsta de 3 ani, creierul uman îşi încheie 85% din creşterea fizică şi, tot atunci, se dezvoltă circuitele din creierul uman, care depind în foarte mare măsură de limbaj. Un copil căruia i se citeşte de foarte mic va avea abilităţi lingvistice şi va fi mai inteligent decât un copil căruia nu i s-a citit” - spun specialistii. În cadrul programului, parintii prichindeilor vor avea posibilitatea de a face schimb de informații din zona temelor care prezintă interes pentru ei, în compania bibliotecarei, dar si a voluntarilor, la o ceașcă de cafea sau ceai, într-un ambient cald și primitor. Proiectul „Bebeteca” se va desfăşura săptămânal, în zilele de marți, de la ora 15:00. Vă așteptăm!
vineri, 8 octombrie 2021
Târgul de Știință 2021
Au început pregătirile pentru Târgul de Știință ce va avea loc sub directa îndrumare a mentorilor Fundației Progress, în luna noiembrie a acestui an, târg ce va fi găzduit de Biblioteca Județeană Vâlcea!
Wizards Code Club Pietrari invitat la deschiderea Fondului Științescu Vâlcea
27.09.2021
Wizards Code Club Pietrari invitat la deschiderea Fondului Științescu Vâlcea
Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. Dezvoltat de către Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation (RAF), Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în 13 comunități din România, iar Vâlcea se alătură acum.
Prima întâlnire cu Științescu la Vâlcea a avut loc pe 23 septembrie, la Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul, unde am avut alături elevi, studenți, profesori, bibliotecari, antreprenori și pasionați de științe de toate vârstele.
Mulțumim celor șapte echipe care au prezentat proiecte STEM și profesorilor lor îndrumători: echipa Colegiului Energetic, echipa Școlii Gimnaziale Discovery Kids, echipa Clubului Copiilor Aktivi, două echipe ale Colegiului Național Mircea cel Bătrân, echipa Wizards Code Club Pietrari și echipa de robotică Brobots, a Colegiului Național Alexandru Lahovari!
Participanții au fost invitați mai întâi la o sesiune de consultări despre cum facem designul fondului de finanțare Științescu la Vâlcea și apoi la expoziția de proiecte.
Din fotografii se vede cum copiii de toate vârstele sunt fascinați de explicațiile despre tehnologie și principiile științifice din spatele proiectelor.
Pentru această fascinație mergem înainte, împreună!
Strângem donații pentru Fondul Științescu la Vâlcea pe https://bit.ly/DonateȘtiințescu și vă invităm la alergare tot pentru el - https://bit.ly/VLForestRun2021
Mulțumim Supermercato, Faurecia Automotive, Emigab - primii susținători ai Științescu la Vâlcea și Magazine Diana, Nurvil, susținătorii tradiționali ai Fundației pentru încredere!
Vacanța la Bibliotecă - 2021
Vacanța la Bibliotecă - 2021-https://www.facebook.com/media/set?vanity=crina.steliana&set=a.4464240020287918
Ateliere de :
- recapitulare a materiei de cls. a V-a și a VI-a la matematică - Calcul și fantezie. Voluntare - Alexandra Bârlan și Gabi Preda
- codare și imprimare 3D - Tița Gabi și Laura Simion
- Bebeteca - Adina și Mădă Crețu, Alexandra Bârlan
- Trenulețul cu povești
- Zestrea Domnițelor - 10 voluntare care digitizează cămăși populare, expo de artă populară, etc
"Dare to Care"
Îndrăznim...împreună! - 5.08.2021
Scrisori de apreciere, mesaje de felicitare...
4 august 2021 - O scrisoare venită din țară tocmai din Timiș, aprecieri primite din partea membrilor Consiliului Mondial Român - filiala București, o carte donată Bibliotecii Pietrari și iată, primul pas spre o colaborare interregională a Bibliotecii Pietrari!
Mulțumesc pentru surpriză! Cu siguranță vom onora invitația!🤗
"Vinovați" - Cirstea Ana-Maria și Radio România Actualități! 🥰🙏❤
AIDE și Biblioteca Pietrari
În luna august, cu susținerea Asociației AIDE și a Fundației Comunitare Vâlcea, a avut loc la Biblioteca Pietrari un nou proiect educativ realizat cu sprijinul voluntarilor internaționali ce sunt găzduiți prin Corpul European de Solidaritate în proiectul Erasmus+ ”Youth Initiatives for Community”, voluntari din Turcia, Vietnam și Franța.
Cei 35 de copii înscriși își vor exersa abilitățile conversaționale și cunoștințele de limbă engleză prin intermediul jocurilor și activităților planificate de către Selim și Anya, cei doi voluntari pe care i-am cunoscut astăzi, care sunt coordonați de îndrumătoarea lor, Adelina Florescu.
Îmi place să văd oameni frumoşi, dar nu neapărat din punct de vedere fizic, ci oameni cu sufletul mare şi strălucitor a căror privire transmite ceea ce o mie de cuvinte nu ar putea să o facă. Oameni calzi care îţi transmit lumină şi iubire cu un singur surâs, oameni de la care poţi învăţa ce înseamnă răbdarea, compasiunea, dedicarea şi empatia. Oameni care inspiră. Așa sunt acești tineri voluntari pe care am avut bucuria de a-i cunoaște astăzi! Le mulțumim atât lor, cât și bibliovoluntarilor noștri dragi ce ne-au dat o mână de ajutor, părinților și copiilor participanți, pentru disponibilitate, susținere și interes!
Activitățile vor avea loc săptămânal, la bibliotecă, în zilele de joi, începând cu orele 10!
Vă așteptăm cu mare drag!🥰❤
"Pietricică fără frică"
Mulțumim Adina Rosetti, Carmen Tiderle și minunatei echipe De Basm, pentru pasiunea împărtășită, pentru răbdarea avută și pentru cele mai frumoase cadouri oferite nouă prin acest proiect deosebit al Caravanei de Basm - minunatele cărți au ajuns astăzi în mânuțele copiilor noștri, dar și pe rafturile bibliotecii.
Pentru că, într-adevăr, copiii din Pietrari au propria lor cărticică! 📖📚
Sunt adevărați "mici scriitori"!
Cu semnătură! 📜
Poveștile și numele lor se regăsesc în paginile cărticelei cu titlul "Pietricică fără frică" apărută sub aleasa îndrumare a doamnelor scriitoare Adina Rosetti și CarmenTiderle, cele care în primăvara acestui an ne-au făcut bucuria de a ne vizita și de a organiza ateliere de scriere creativă, de rime și de poezie, la noi, la Pietrari, în cadrul proiectului "Caravanei de Basm".
Cine sunt micii noștri scriitori, cei care vor primi fiecare câte o cărticică în luna septembrie, odată cu începerea școlii? Sunt dragii noștri copii din clasele II-a și a IV-a de la Școala Gimnazială Pietrari, coordonați de către doamnele înv. Raluca-Elena Nastasie și Dana Constantin, dar și cu sprijinul domnișoarei director Anamaria Săndulescu, cărora le mulțumim public pentru deschiderea de care au dat și dau dovadă la inițiativele și proiectele ce se desfășoară prin intermediul bibliotecii noastre.
Felicitări tuturor pentru asemenea reușită! 🙏👏👏
Iar colegelor Alina Nicola și Cristina Olteanu, - Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea- coordonatoare ale proiectului la nivelul județului, aleasă prețuire! ❤❤❤
Să fiți siguri că ne vor fi de mare ajutor! 💖💖💖