joi, 10 februarie 2022

”Her Net Her Rights” - serviciu de bibliotecă în cadrul proiectului ”Books not bullying”

 Atelier nr. 4, nr. 5 și nr 6, formator - prof.înv.primar Irina Ceprăzaru

”Her Net Her Rights” - serviciu de bibliotecă în cadrul proiectului
”Books not bullying” - proiect implementat în programul ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 - Educația adulților prin Contract numărul – 2020-1-RO01-KA104-078330.
Bullying-ul este vast răspândit, dar nu multă lume vorbește despre consecințele sale sau despre metodele de oprire sau ameliorare a bullying-ului. Nu există termen echivalent în limba română, însă poate fi asociat cu termenii ca intimidare, terorizare, etichetare, batjocură. La atelierul organizat de noi în această seară s-au continuat discuțiile anterioare legate de modul de intervenție în cazuri de bullying, cum putem spune ”NU” celor care ne atacă și ce mesaje trebuie să le transmitem pentru a înceta, dar și care ar fi sintagmele cele mai potrivite, cele care ne-ar ajuta de fiecare dată în asemenea cazuri.
Concluziile noastre?
1. Este datoria tuturor să identifice, raporteze și să oprească bullying-ul (elevi, profesori, părinți și autorități).
2. Bullying-ul poate fi oprit doar prin efortul colectiv.
3. Atât victima cât si ‘bully-ul’ au nevoie de ajutor multidisciplinar: psihologic, școlar și familal. Victimele ar trebui să fie ajutate să proceseze traumele emoționale și să își recapete încrederea în sine. Acest lucru se poate face dacă se simt în siguranță, atât la școală cât și acasă. Bully-ul ar trebui să fie ajutat să înțeleagă de ce nu este acceptabil un astfel de comportament, dar și să aibă ocazia să discute despre propriile probleme.
4. Respectul ar trebui sa fie reciproc, indiferent de rasă, accent, religie, apartenență socială, abilități școlare șamd. Respectându-ne reciproc vom trăi într-o lume mai bună.











Mulțumesc mult tuturor celor 15 părinți, dar și copiilor lor, tuturor celor care au participat la Atelierul nr.1, la toate cele 3 sesiuni săptămânale! ❤🥰
Feedback-ul oferit de dumneavoastră a fost minunat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu