marți, 12 aprilie 2022

Ziua internațională a cărții pentru copii, prilej de intalniri profesionale

 "Bucuria omului e omul. Între ei se înfiripă prietenia care umple cel mai întins deșert al sufletului nostru." (Jacques Benigne Bossuet)







În fiecare an, pe 2 aprilie, data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a insufla copiilor dragostea pentru citit și a canaliza atenția spre cărțile pentru copii.
Cu acest prilej, Biblioteca Publică Locală Pietrari a fost gazda unui eveniment profesional deosebit la care au participat bibliotecarii din bibliotecile vâlcene: Bălcești, Diculești, Galicea, Frâncești, Măciuca, Păușești-Măglași, Șirineasa și Valea Mare, care au prezentat activități și proiecte dedicate celor mai mici cititori ai bibliotecilor. Schimbul de experiență a cuprins, cum era firesc, vizitarea Bibliotecii Pietrari și organizarea unei "Degustări à la Cart'e" după modelul "Book tasting" utilizat în alte biblioteci, din alte țări.
O întâlnire prolifică, cu multe exemple de bună practică biblioteconomică în promovarea lecturii pentru copii și tineri, ce pot fi transpuse cu ușurință în oricare dintre bibliotecile noastre.
Mulțumiri pentru participare și implicare colegelor și prietenelor mele!💖🙏📚 A fost o plăcere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu