marți, 12 aprilie 2022

"Stop bullying using drama"

Mult succes echipei noastre ce va reprezenta România, participând alături de cursanți din Lituania și Germania, la cursul "Stop bullying using drama" organizat de către Anatolia Education Center, în perioada 11-15 aprilie 2022, în Paris/Franța.
În zilele următoare veți primi vești și imagini de la fetele noastre de-a lungul întregii săptămânii, atât din timpul cursului, cât și imortalizări ale momentelor ce reflectă experiența trăită.








 "Stop bullying using drama" - Prima zi din cadrul acestui curs organizat de către Anatolia Education Center la Paris, Franța a luat sfârșit.

Fiecare reprezentant al țărilor participante și trainerul cursului (România, Letonia, Germania + Franța ) au ținut câte o prezentare despre sistemul educațional din țara respectivă, cultură și alte aspecte naționale. 

Am învățat unele de la altele, de la metodele folosite în actul învățării până la identificarea similitudinilor, discrepanțelor și nevoilor în toate cele 4 sisteme de educație.

Probleme sunt peste tot. Important este să descoperim cauza și să acționăm asupra lor!


Pregătire pedagogică și culturală - organizare mobilitate internațională în cadrul proiectului Erasmus+ ”Books not bullying”, coordonator - Biblioteca Publică Locală Pietrari.

1.Pedagogia stagiului  - informarea participanților cu privire la institutia parteneră din proiect unde se va efectua stagiul de instruire. Participantii au primit informații cu privire la aspecte specifice de comunicare, elemente de cultură organizatională, recomandări referitoare la modalitatea de desfășurare a activităţilor propuse de formatori. Discutarea unor probleme organizatorice si  logistice: transport, cazare, masă, repartizarea cheltuielilor.

2.Prezentarea generală a Programului Erasmus +

Se au în vedere: Prezentarea programului Eramus + , a proiectului - scop şi obiective, rezultate asteptate, finanţare, destinaţia cheltuielilor, valorificarea rezultatelor, rapoartare; Prezentarea sintetică a contractului de finanţare a proiectului (încheiat între AN și coordonator); Prezentarea contractului financiar pentru mobilitate.  Prezentarea modului în care se va face evaluarea, validarea şi certificarea competenţelor dobândite în urma mobilităţii. Prezentarea unui model de raport individual. Informări în ceea ce priveşte Certificatele de mobilitate Europass.  Prezentarea platformei Mobility Tool. Prezentarea de reguli, norme de protectia muncii si comportament pentru toate activitatile prevazute. Evaluarea pe baza de chestionar a cunoștințelor dobândite.

Management al riscului

Prezentarea unor riscuri ce pot apărea în perioada derulării proiectului:

-riscuri datorate retragerii unui participant sau de alte situații de forță majoră.

-riscuri datorate nerespectarii regulamentelor interne in cadrul instituțiilor partenere

-riscuri datorate nerespectării legilor în vigoare

Discutarea unor măsuri de siguranță pe durata călătoriei și prezentarea planului de management al riscului . Realizarea protectiei muncii și a regulilor ce trebuie respectate în toate activitățile proiectului

Pregătire culturală

În tară:

- Informarea participanţilor cu privire la aspecte geografice, istorice și culturale a ţării gazda şi a locurilor in care se desfăşoară mobilitatea - Paris, Franța.

- Realizarea unor sesiuni de informare cu privire la țara și a orașului gazdă. 

Mult succes echipei noastre!



https://www.facebook.com/media/set/?vanity=crina.steliana&set=a.4838057359572847

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu