miercuri, 11 mai 2011

Calatorie prin Europa

Ziua Europei  a fost sarbatorita luni, 9 mai 2011,ora 12 si la Biblioteca si Scoala Pietrari.
In deschidere, elevii au vizionat prezentarea power point dedicata acestui eveniment, dupa care si-au testat cunostintele printr-un inedit si atractiv joc "X si O". Dupa ce au fost familiarizati cu informatiile esentiale, sintetizate, despre Uniunea Europeana, informatii care au fost puse la dispozitie prin intermediul site-ului http://europa.eu/teachers-corner/9_12/index_ro.htm, copiii au fost impartiti in doua grupe si au fost rugati sa modeleze din hartie colorata barcute si avioane; astfel am obtinut o grupa a marinarilor si o grupa a aviatorilor. Avand la dispozitie aceste "mijloace de transport", copiii au plecat intr-o calatorie imaginara din Romania (respectiv din Bucuresti sau din Constanta, in functie de modul in care se deplasau - prin aer sau pe apa) prin tarile Uniunii Europene, avand la dispozitie harta politica a continentului european proiectata pe ecranul videoproiectorului. Tara de destinatie era apoi descrisa in cateva cuvinte de cel care calatorea, scotandu-se in evidenta orasele si obiectivele turistice, limba vorbita, mancarea traditionala, sportul specific, etc.
Dupa aceasta "plimbare", copiii au fost rugati sa se apropie de expozitia tematica de carte realizata in biblioteca. In cadrul expozitiei, un loc aparte a fost ocupat de volumele de povesti scrise de autori din tari europene, copiii fiind rugati sa precizeze nationalitatea scriitorilor si sa faca o scurta recomandare a volumelor prezentate.
Astfel, copiii din Pietrari au facut o calatorie inedita prin Europa afland mai multe amanunte legate de formarea Uniunii Europene, dar si despre geografia, istoria, literatura si cultura statelor Uniunii Europene.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu