joi, 23 februarie 2012

Campanie de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) desfasoara Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă, având sloganul: “Lucrezi pământul, depui cerere, primeşti fonduri europene şi naţionale! APIA te aşteaptă”.Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor/măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2012, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.
Se pune accent în continuare pe informarea eficientă a fermierilor cu privire la aplicaţia de identificare online a parcelelor agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet îşi pot vizualiza propriile parcele digitizate în campania anterioară şi îşi pot digitiza şi alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA.
Buna informare a fermierilor reprezintă una din primele şi cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România.
Pe durata campaniei, centrele judeţene şi locale ale Agenţiei organizeaza sesiuni de informare şi instruire a fermierilor, şi deopotrivă a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plăţi pe suprafaţă în anul 2012, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă. În cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atenţie deosebită procedurii de completare electronică a declaraţiei de suprafaţă şi identificare, respectiv schiţarea online a parcelelor agricole.
Astazi a avut loc o sesiune de informare si instruire APIA si la Pietrari la care au participat fermieri din localitatea noastra, tehnicianul, inginerul agricol si bibliotecara, cea care va oferi sprijinul necesar in accesarea aplicatiei IPA On-line, pentru identificarea cat mai corecta a blocurilor fizice si pentru eliberarea adeverintelor pe teren cu care fermierii se vor prezenta apoi la sediul APIA Horezu, Str.Tudor Vladimirescu, Bl.R2, et.I, in perioada 1 martie-12 martie 2012, pentru a finaliza cererea unica de plata pe suprafata 2012.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu