duminică, 19 februarie 2012

Program de twinning Pietrari-Florida


 Prin intermediul Biblionetului Pietrari, scoala din localitatea noastra a participat in aceste zile la o selectie nationala organizata de Fundatia Dori Slosberg Romania pentru un program de twinning cu scoli din Florida, USA.

Fundatia Dori Slosberg este o organizatie non-guvernamentala ce are ca principal obiectiv promovarea sigurantei rutiere, asumandu-si in acelasi timp rolul de a contribui la procesul educational de preventie si informare al tinerilor, prin dezvoltarea de parteneriate durabile cu institutii si organizatii nationale, in vederea diminuarii numarului de accidente si de victime pe sosea. Biroul national din Romania a fost creat in septembrie 2011, activitatea acestuia fiind structurata pe 3 piloni: Educatie/Informare/Preventie, Cooperare si Advocacy. In cadrul pilonului de Cooperare, sunt oferite oportunitati de lucru intre institutiile implicate in domeniul sigurantei rutiere din Romania si Florida, Districtul Scolar Broward County. In acest sens vor fi selectate 5 scoli din tara noastra (gimnaziu/liceu) care se vor implica intr-un program de video-conferinte, avand ca tematica educatia rutiera pentru tineri si siguranta publica.

Dupa indelungi dezbateri si dupa analiza scrisorilor de intentie trimise de catre participanti, grupul de lucru format din: Mark Quintana - Coordinator of School Improvement Broward County, Joy Veasy - Distance Learning Outreach Specialist si Alexandra Martin - Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania, a decis scolile ce vor face parte din programul de twinning Romania-Florida, pentru seria de video-conferinte, ce vor avea ca subiect educatia rutiera.

Printre cele 5 scoli selectate la nivel national dintr-un numar de 49 de scoli ce au intrat in competitie, se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari, scoala ce a fost inscrisa in programul de selectie la initiativa si prin intermediul Biblionetului Pietrari si care va sustine video-conferintele prin legatura Skype, din biblioteca.

Echipa care se va ocupa de activitatile ce se vor derula in cadrul programului este alcatuita din: consilier educativ Anamaria Sandulescu, prof.limba engleza Simona Mesteacan si bibliotecar Crina Popescu.


http://dorislosberg.ro/2012/02/15/rezultate-program-de-twinning/

Pe de alta parte, Biblioteca Pietrari va incheia un parteneriat cu Fundatia Dori Slosberg in vederea derularii de programe de Educatie/Preventie/Informare in sfera sigurantei publice si a reducerii numarului mare de accidente rutiere, Romania situandu-se pe primul loc in Uniunea Europeana din acest punct de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu