luni, 2 aprilie 2012

Altfel de scoala - la biblioteca...

In timpul saptamanii "Scoala altfel" biblioteca are planificate mai multe activitati ce se desfasoara in parteneriat cu scolile din localitate.
Astazi, 2 aprilie 2012, la biblioteca a avut loc activitatea intitulata "Misterele si enigmele Terrei" la care au participat elevii claselor a V-a A, a V-a B, a VI-a A, a VI-a B, a VII-a si a VIII-a B insotiti de doamnele profesoare de biologie si de geografie, si care prin prezentarile realizate folosind resursele on-line, dar si cartile din biblioteca noastra, au incercat sa lamureasca enigme nedeslusite pana in prezent. Prezentari legate de continentul disparut, Atlantida, de Marea Piramida a lui Keops, Manuscrisele de la Marea Moarta, Monumentul funerar de la Taj Mahal, Cascada Niagara, Castelul de bumbac de la Pamukkale, Nufarul- floarea sfanta care nu se murdareste niciodata, etc. au starnit interesul si curiozitatea copiilor. 






Am continuat ziua cu vizionarea filmului istoric "Mihai Viteazu" la care au participat copiii claselor a VIII-a insotiti de dl.prof. de istorie Ionescu Constantin.


Marti - 3 aprilie 2012 
- cu incepere de la ora 10 a avut loc activitatea "Sa descoperim Orasul Luminilor!" in cadrul careia elevii claselor a V-a, a VI-a si a VII-a au putut viziona filmul "Le petit Nicolas" si au putut face o plimbare virtuala prin Paris, Orasul Luminilor, insotiti fiind de prof. de limba franceza Elena Ocroteala si de prof. Livia Muresan 
la biblioteca a avut loc campania de educație rutieră pentru elevi în cadrul săptămânii "Școala Altfel" intitulata “Sunt responsabil pentru siguranța mea!” la care au participat reprezentantii Fundatiei Dori Slosberg si invitatii lor; participantii la campanie au primit pliante, postituri, CD-uri Michelin si veste reflectorizante.





Zi de zi suntem actori in trafic. Cu toţii ne expunem unor riscuri majore şi adesea uităm regulile de bază care asigură sănătatea şi integritatea.  Accidentele, traumele, incidentele pot fi evitate dacă ştim să ne purtăm corespunzător. România ocupă locuri fruntaşe ca număr de accidente la nivelul Uniunii Europene.  În 2010, au existat 2377 de decese survenite în urma accidentelor de maşină şi peste 8000 de răniţi grav. Tinerii reprezintă categoria cea mai vulnerabilă de participanţi la trafic.
De aceea, în perioada 2-6 aprilie, Fundaţia Dori Slosberg România derulează campania “Sunt responsabil pentru siguranţa mea”. Cinci şcoli şi licee atât din mediul urban, cât și din mediul rural, vor beneficia de conferințe interactive despre siguranţa publică şi siguranţa rutieră, în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, vizând un număr de aproximativ 1000 de elevi și profesori.
Campania se bucură de sprijinul lui Mihai Sturzu, unul dintre soliştii cunoscutei trupe  Hi-Q. Mihai va vizita toate şcolile din program şi va sta de vorbă cu tinerii despre subiectul educației rutiere: “Am aflat din statistici că cele mai multe accidente ale căror victime sunt copiii și tinerii, au loc în orașe. Este în puterea și datoria fiecăruia dintre noi să aibă grijă de propria-i viață. Este în puterea și datoria fiecaruia dintre noi să facă măcar un metru de bine. Douăzeci și două de milioane de metri înseamnă mult. Înseamnă o autostradă de bine !”, a declarat Mihai.
Printre scolile care vor fi vizitate se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari care a fost inclusa in acest proiect datorita Biblionetului Pietrari, legaturii prin internet create de Biblioteca Pietrari cu Fundatia Dori Slosberg, intalnire ce va avea loc in data de 3 aprilie 2012, orele 12. Gandite sub forma unor conferinte interactive, intalnirile cu elevii vor fi focalizate pe tematici legate de educatia rutiera, siguranta publica, metode de preventie, dar si pe experiente ale victimelor accidentelor rutiere.
Fiecare conferinta va avea 3 componente: o parte de prezentari si discursuri, vizionarea de filmulete ale unor campanii de educatie rutiera pentru tineri si o parte interactiva de intrebari si raspunsuri intre elevi si invitati: un ofiter al ISJ Valcea, un medic UPU Valcea, o victima a unui accident rutier.
Tot prin intermediul Biblionetului Pietrari, scoala din localitatea noastra a participat in luna februarie la o selectie nationala organizata de Fundatia Dori Slosberg Romania pentru un program de twinning cu scoli din Florida, USA. Dupa indelungi dezbateri si dupa analiza scrisorilor de intentie trimise de catre participanti, grupul de lucru format din: Mark Quintana - Coordinator of School Improvement Broward County, Joy Veasy - Distance Learning Outreach Specialist si Alexandra Martin - Country Representative, Fundatia Dori Slosberg Romania, a decis scolile ce vor face parte din programul de twinning Romania-Florida, pentru seria de video-conferinte, ce vor avea ca subiect educatia rutiera.

Printre cele 5 scoli generale selectate la nivel national dintr-un numar de 49 de scoli ce au intrat in competitie, se numara si Scoala cu clasele I-VIII Pietrari, scoala ce a fost inscrisa in programul de selectie la initiativa si prin intermediul Biblionetului Pietrari si care va sustine video-conferintele prin legatura Skype, din biblioteca, scoala neavand dotarea tehnica necesara.
Echipa care se va ocupa de activitatile ce se vor derula in cadrul programului este alcatuita din: consilier educativ Anamaria Sandulescu, prof.limba engleza Simona Mesteacan si bibliotecar Crina Popescu. 
Toate activitatile ce se vor desfasura in cadrul proiectului de twinning si in cadrul campaniei de educatie rutiera vor fi gazduite de Biblioteca Publica Locala Pietrari.
Joi, 4 aprilie 2012:
- cu incepere de la ora 8 la biblioteca au fost invitati elevii care indragesc chimia si fizica pentru a experimenta virtual extragerea uleiurilor eterice din plantele aromatice, pentru a folosi lectiile intuitext si pentru o calatorie virtuala din macrocosmos in microcosmos alaturi de doamna profesoara Livia Muresan;

- de la orele 11 elevii claselor a I-a si a III-a impreuna cu invatatorii Adrian Veteleanu si Ionela Istocescu au vizitat biblioteca, au citit povesti si au vizionat filmul de desene Peter Pann 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu