Planificarea activitatilor tinand cont de Ghidul campaniei a fost finalizata, promovarea fiind facuta in ziarele locale "Viata Valcii" si "Curierul de Ramnic".
Deschiderea oficiala a campaniei a avut loc luni, 26 martie 2012, la ora 10, cand in fata unei numeroase audiente a fost prezentat site-ul campaniei "Hai pe net", rolul acesteia, contorizarea care se face prin completarea formularului, programarea activitatilor ce se vor desfasura in timpul campaniei, dar si informatii legate de campania de primavara in livada http://www.fermierul.ro/modules.php?name=News&file=article&sid=475 si de utilajele agricole http://www.utilajeagro.ro/pagini/9/tractoare-pentru-livada.html, informatii solicitate de participanti. La eveniment au participat cadre didactice, tineri, pensionari, consilieri locali si viceprimarul localitatii noastre. Aveti si o imagine de la deschidere...Din pacate, la bibliotecile mici, bibliotecarii se descurca de unii singuri si ...ca sa facem si fotografii si sa desfasuram si activitatile este un pic mai greu...Dupa deschiderea campaniei, fermierii din localitate au fost informati in ceea ce priveste utilizarea in promovarea produselor lor agricole a unui site realizat special de biblioteca.Astfel, acestia vor putea vinde produse ca miere de albine, mere, prune, cartofi, tuica, etc. din fata calculatorului, de la biblioteca.
De la ora 11, au inceput activitatile destinate tinerilor liceeni din comuna noastra, care, indrumati de bibliotecara, au folosit aplicatia de testare a cunostintelor IT, www.skillage.ro.
Marti, 27 martie 2012 am continuat campania prin invitarea cu incepere de la orele 12 a parintilor si copiilor acestora la prezentarea mai multor facilitati oferite de utilizarea internetului:au fost folosite site-urile http://www.sfaturimedicale.ro/ adresate atat adultilor, cat si copiilor, http://gradinadelegume.uv.ro/ unde au putut afla cum se construieste un solar, o rasadnita, perioada de semanare a legumelor, si multe alte sfaturi practice, dar si retete de prajituri de pe http://www.prajituri.net/, tinand cont ca se apropie Sarbatorile pascale. Am incheiat intalnirea noastra prin folosirea resurselor oferite de http://www.sigur.info/resurse-sigur-info/parinti.pdf si de http://www.safernet.ro/lectii/html/vanhemmille.htm pentru a cunoaste mai multe aspecte legate de siguranta copiilor pe internet.
Cu incepere de la orele 13 elevii clasei a VI-a B insotiti de prof.Anamaria Sandulescu au participat la o lectie de dirigentie care a avut ca tema acelasi subiect: Siguranta pe internet, copiii primind si pliante. Au votat toti cei 29 de participanti din ziua respectiva.
Miercuri am continuat intalnirile cu elevii de liceu si cu somerii
care au utilizat aplicatiile www.skillage.eu si www.keycompetences.eu pentru a-si testa abilitatile informatice. Au participat si votat 25 de persoane.
Joi s-a desfasurat intalnirea cu persoanele de varsta a treia care vor participa la proiectul "Povesti de viata" si care, dupa ce au urmarit cateva filmulete create de echipa BJ Valcea in cadrul proiectului Digitales, au luat decizia de a invata cateva din tainele programului Movie Maker. Au fost selectate fotografiile necesare, au fost scanate si au invatat cateva dintre comenzi, urmand ca in saptamana ce va urma sa continue sesiunile de instruire, reusind astfel sa realizeze mici filmulete care sa fie mai apoi salvate pe CD-uri, devenind cadouri inedite si de nepretuit pentru rudele aflate in strainatate cu care acestia vorbesc deja prin intermediul Biblionetului, fiind absolveti ai cursurilor de IT ai bibliotecii noastre. S-au inscris in acest proiect , pana in prezent, 8 persoane, lista ramanand deschisa doritorilor.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu