miercuri, 11 decembrie 2013

Un nou proiect finantat de IREX

Mos Nicolae ne-a adus o veste buna…
Biblioteca Pietrari este una dintre bibliotecile care vor primi o noua finantare prin aplicarea la “Programul de plati directe pentru servicii noi de biblioteca”, servicii dezvoltate in urma participarii la cursul BSNB.
Noul proiect intitulat “Jurnalist la tine acasa” vine in completarea programului de vacanta organizat de biblioteca noastra inca din 2009. Prin implementarea acestuia, adolescentii din localitate vor putea invata modul in care se editeaza o revista, felul in care se scrie un articol, un editorial, vor folosi programele de editare si procesare text, de editare a fotografiilor, de prelucrare computerizata a imaginii, realizand la finalul cursului o revista. Pentru pregatirea cursului se va desfasura initial o „Campanie electorala a cartilor”ce va avea ca obiectiv promovarea lecturii de placere si a lecturii interpretative, „socializarea” lecturii prin popularizarea propriilor experiente de lectura, implicarea, motivarea, stimularea cititorilor, ducand in final la realizarea unui top al cartilor citite, dar si la selectarea cursantilor. Acestia vor invata timp de doua saptamani cum sa scrie recenzii, articole si editoriale,cum sa stapaneasca conceptele editarii grafice utilizand Adobe Photoshop Elements 2.0, tehnici primare de compozitie, cum se pregatesc materialele pentru tiparirea acestora la imprimanta bibliotecii, precum si multiplicarea si prezentarea acesteia.
Continutul revistei va avea in vedere popularizarea creatiilor literare ale adolescentilor sub forma unor recenzii sau eseuri ce vor prezenta cartile cele mai indragite, trairile tinerilor cititori, avandu-se in vedere in special formarea gustului si a interesului pentru lectura, prin lectura de placere, demonstrand astfel ca si acum ADOLESCENTII CITESC si punand bazele unui cerc de lectura.
Revista va fi popularizata in localitate prin realizarea unei expozitii de mai multe numere la sediul Primariei Pietrari, la cele doua scoli, dar si la Biblioteca Judeteana Valcea.
In aceasta perioada are loc achizitia de materiale, soft si tehnologie necesara derularii proiectului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu