marți, 4 februarie 2014

Jurnalist la tine acasa


Pentru ca e vacanta si pentru ca avem mai mult timp liber la dispozitie, dar si pentru ca asa era planificat, ne-am gandit ca in aceasta saptamana sa aiba loc cursul de jurnalism destinat adolescentilor intitulat "Jurnalist la tine acasa"si finantat de catre IREX Bucuresti prin Programul de plati directe si cofinantat de Consiliul Local.
Acest serviciu vine in completarea programului de vacanta organizat de biblioteca noastra inca din 2009. Prin implementarea acestuia, adolescentii invata modul in care se editeaza o revista, felul in care se scrie un articol, un editorial, folosesc programele de editare si procesare text, de  editare a fotografiilor, de prelucrare computerizata a imaginii. realizand in  final o revista.





Pentru pregatirea cursului s-a desfasurat initial o „Campanie electorala a cartilor” ce a avut in vedere promovarea lecturii de placere, selectandu-se astfel si primii cursanti ai cursului de jurnalism.
„Campania electorala a cartilor” a avut si are ca obiectiv promovarea lecturii de plăcere şi a lecturii interpretative, „socializarea” lecturii prin popularizarea propriilor experienţe de lectură, implicarea, motivarea, stimularea cititorilor.






Cursantii invata in aceasta perioada cum sa scrie recenzii, articole si editoriale, sa stapaneasca conceptele editarii grafice utilizand Adobe Photoshop Elements 2.0,
tehnici primare de compozitie, cum se pregatesc materialele pentru tiparire la imprimantele bibliotecii, etc. Cei 10 cursanti vor parcurge cursul de jurnalism la biblioteca, apoi vor lucra articolele acasa, le vor trimite prin e-mail la sediul bibliotecii colectivului redactional ce a fost selectat in timpul campaniei care se va ocupa de punerea in pagina si tiparirea in format color a revistei .
 








Continutul revistei va avea in vedere popularizarea creatiilor literare ale adolescentilor sub forma unor recenzii sau eseuri ce vor prezenta cartile cele mai indragite, trairile acestora, avandu-se in vedere in special formarea gustului şi a interesului pentru lectură, prin lectura de plăcere, demonstrand astfel ca si acum ADOLESCENTII CITESC si punand astfel bazele unui cerc de lectura.
Revista va fi popularizata in localitate prin realizarea unei expozitii de mai multe numere (ex.3) la sediul Primariei Pietrari, la cele doua scoli si la Biblioteca Judeteana Valcea.
 
 












Imagini din timpul Campaniei electorale a cartilor:











 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu