marți, 25 februarie 2014

Un nou premiu

Eliza Ceprazaru a castigat premiul I in cadrul Competitiei Nationale "16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii", editia 2013.


Campania din acest an a continuat cu tema la nivel mondial
 “Să înfruntăm militarismul și să punem capăt violenței asupra femeilor!” şi a marcat al patrulea an de susținere a activismului împotriva violenței asupra femeii, accentuând intersectarea drepturilor economice și sociale cu militarismul și violența domestică. Militarismul continuă să fie o sursă principală de violență de gen, şi are consecințe grave pentru siguranța și securitatea societății noastre în ansamblul său, inclusiv femei, copii și bărbați. În calitatea sa de coordonator global al campaniei, CWGL s-a angajat alături de participanții la campanie sa conteste militarismul și pentru a explora structurile profunde socio-economice care perpetuează violența bazată pe inegalitate de gen.

În acest an, Campania “16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor” a scos în evidență trei domenii prioritare:

1) violență comisă de autoritățile de stat; acestea utilizează amenințarea sau acte de violență pentru a ajunge sau a se menține la putere.

2) violența în familie și rolul armelor de calibru mic; violența în familie continuă să apară în fiecare regiune a lumii, majoritatea femeilor se confruntă cu violența aplicată de către un partener intim la un moment dat in viața lor.

3) violența sexuală în timpul conflictului și după conflict. Conflictele violente cresc vulnerabilitatea femeilor și fetelor deoarece violul, sclavia sexuală, mutilarea, impregnare forțată, și „căsătoria” forțată apar intr-o rata considerabil mai mare decat pe timp de pace.

Având în vedere că participanţii din acest din acest an s-au axat mai mult pe creaţia literară, premiile acordate vizează doar categoriile ESEU şi POEZIE. Din pacate, lucrarile pentru sectiunea FOTOGRAFIE inscrise de biblioteca noastra prin participarea lui Serban Teodor la competitie nu au putut fi luate in considerare.
În urma jurizării, lucrările din categoria ARTĂ nu au reuşit să acumuleze punctele necesare pentru a fi premiate.
O să revenim cu informaţii legate de modalitatea de premiere.
LISTA CÂŞTIGĂTORILOR ESTE URMĂTOAREA:
ESEU
Locul I -Ceprăzaru Eliza
Locul II -Ivaşcu Elena
Locul III -Bibicu Diana
POEZIE
Locul I -Nicula Adina
Locul II -Goran Dimitrie
Locul III -Bojin Teodora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu