joi, 7 august 2014

Raftul cu initiativa

Am aplicat, am castigat!!! :))
Si micuta noastra biblioteca se numara printre cele 15 biblioteci din tara selectate in cadrul proiectului "Raftul cu initiativa" implementat de PROVOBIS si ANBPR. Suntem, de fapt, singura biblioteca publica din tara care va fi cuprinsa in acest proiect si sincer, imi e putin teama de ce va urma...dar, cu ajutorul voluntarilor mei sigur ma voi descurca!!!
Iata mai jos (in ordine alfabetica) lista celor 15 biblioteci selectate in cadrul proiectului "Raftul cu initiativa - Dezvoltarea de programe de voluntariat in biblioteci", implementat de Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu ANBPR, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Biblioteca Județeană Brăila
Biblioteca Județeană Cluj
Biblioteca Județeană Dâmbovița
Biblioteca Județeană Galați
Biblioteca Județeană Gorj
Biblioteca Județeană Iași
Biblioteca Județeană Neamț
Biblioteca Județeană Vaslui
Biblioteca Județeană Vrancea
Biblioteca Metropolitană București
Biblioteca Municipală Bârlad
Biblioteca Municipală Medgidia
Biblioteca Municipală Mediaș
Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari
Biblioteca Publică Locală Pietrari, Vâlcea

Proiectul "Raftul cu initiativa" este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România (www.fondong.fdsc.ro), un proiect care capaciteaza bibliotecile publice sa dezvolte programe de voluntariat in beneficiul comunitatilor pe care le deservesc. Iniţiativa face parte din proiectul „Raftul cu Iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, derulat de Pro Vobis în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

În perioada mai 2014 - iunie 2015, Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat va sprijini 15 biblioteci publice să dezvolte oportunităţi de implicare prin voluntariat şi un spaţiu adecvat persoanelor interesate să se implice în beneficiul unor cauze comunitare. Personalul celor 15 biblioteci va beneficia de instruire, consultanţă şi materiale pentru dezvoltarea unor programe de voluntariat care să răspundă nevoilor comunităţii şi ale bibliotecilor şi care să ofere experienţe pozitive persoanelor dornice să se implice ca voluntari. 
Cu alte cuvinte, dragi voluntari, pregatiti-va! Vom avea de lucru!!! 

2 comentarii: