luni, 4 ianuarie 2016

Gala Nationala a Voluntarilor 2015

Luni, 14 decembrie 2015 a avut loc cea de-a cincea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoaștere a meritelor voluntariatului la nivel național la care am avut onoarea de a participa la doua sectiuni- Voluntarul anului si Proiectul anului. În seara evenimentului au fost prezenți aproximativ 300 de reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice. Evenimentul a avut ca temă călătoria prin experiențele de voluntariat. Gala Națională a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM în România”, desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG.
În cadrul competiției au fost înscrise 193 de aplicații și au fost aleși 98 de finaliști pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului. Cele 98 de lucrări finaliste au fost analizate de către membrii juriului, iar câștigătorii au fost anunțați în seara de gală.
Seara de gală a cuprins un moment #colectiv, în cadrul căruia a fost acordat un premiu special echipei de voluntari din comunitatea Colectiv.info, care au mobilizat resurse materiale și umane, pentru a interveni în urma tragediei de la clubul Colectiv. De asemenea, pornind de la sloganul „Schimbarea începe cu tine”, invitații au fost rugați să noteze schimbările în bine pe care le pot aduce în comunitate.
Juriul de anul acesta a fost alcătuit din reprezentanți ai instituțiilor publice, companiilor, institute sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile din competiție. Lista cu cei 30 de membrii ai juriului poate accesată direct pe site-ul dedicat al competiției: http://www.galavoluntarilor.ro/juriu.
În cadrul competiției au fost înscrise 193 de aplicații și au fost aleși 98 de finaliști pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de voluntariat al anului. Cele 98 de lucrări finaliste au fost analizate de către membrii juriului, iar câștigătorii au fost anunțați în seara de gală. Lista cu cei 23 de câștigători ai competiției și cele patru premii ale publicului poate fi accesată direct de pe site-ul galei (http://goo.gl/tWL3fi).
Imagini
O seara minunata, plina de entuziasm, petrecuta alaturi de oameni frumosi si de proiectele lor extraordinare care au adus cu adevarat SCHIMBAREA in comunitatile lor. Felicitari tuturor, dragi bibliotecari si bibliovoluntari, si multumiri pentru picaturile de viata deosebite pe care mi le-ati oferit de fiecare data cand ne-am intalnit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu