luni, 18 septembrie 2017

Vacanța la ...bibliotecă - 2017

Distracție, cunoaștere, zâmbete, ateliere, lectură, muzică, creație, logică, comunicare, bucurie, codare, planificare, voluntari, strategie, origami, programare, relaxare, idei, sănătate, joc, descoperire, cuvinte noi, creativitate, tinerețe și o minune de... copilărie!



Cam așa este ”Vacanța” noastră! :)

Atelierele bibliotecii de vacanta se desfasoara zilnic, intre orele 10-13, in perioada 03 iulie- 01 septembrie 2017, fiind sustinute de voluntari inscrisi in programul Award Romania, dupa cum urmeaza:




"Atelierul de ”investigare” a problemelor comunității" 
Trainer-voluntar - Ana-Maria Bugiu, eleva la CNMB Valcea
În viață, pentru oricine, învățarea nu se oprește niciodată, chiar dacă pentru copii și tineri s-au încheiat cursurile școlii.
Vacanța oferă modalități inedite de dezvoltare a abilităților de viață și de învățare. Oriunde și oricând, copiii au ocazia să învețe și o fac de cele mai multe ori fără să simtă, ca la școală, obligația de a o face ”la comandă”. Prin atelierul propus de voluntara noastră copiii pot învăța implicându-se în rezolvarea unor probleme ale comunității. Există nenumărate modele de învățare bazată pe rezolvarea problemelor locului (place-based learning) prin implicarea copiilor în investigarea problemelor reale ale comunităților lor folosind experiențe de învățare din lumea reală.
Este vorba de fapt de o abordare de învățare care nu se potrivește cu acuratețe în cadrele de instruire existente. Este experențială, bazată pe proiecte, interdisciplinară și antrenată pe cercetare, cu grupuri de elevi deliberat diverse care investighează probleme reale pentru clienți reali din comunitatea locală.
Prin acest proiect avem în vedere o creștere a interesului pentru utilizarea comunității ca un context pentru o învățare mai autentică și un angajament mai crescut al tinerilor. Proiectul ce abordeaza teme diverse si complexe a fost remarcat de catre Biblionet Romania...






"Atelierul de muzica si dans"
Trainer-voluntar - Adina Butoi, membra a Ansamblului Mostenitorii din Pietrari
Cam așa se descurcau copiii...si asta dupa doar doua intalniri ale lor, la care se adauga talentul, tactul, ajutorul si rabdarea Adinei ....scuze pentru calitatea înregistrarii 
https://www.youtube.com/watch?v=8g98rbFlpAM&feature=youtu.be

”Atelierul de lectură, comunicare și scriere creativă” din programul ”Vacanța la...bibliotecă” 2017 coordonat de voluntara noastră - Iuliana Buruiană, eleva cls a XII-a la Liceul Constantin Brancoveanu Horezu

"Atelierul de creatie artistica" sustinut de voluntarele noastre Alexandra Mentea, eleva la CNMB Valcea si Gabriela Preda, eleva CN Al.Lahovari Valcea.

"Curs de prim-ajutor" susținut de doamna asistentă Carmen Mohora. Cateva dintre temele cursului - măsuri de prim-ajutor în caz de arsuri, prevenirea indigestiei, așezarea în poziție de siguranță a victimei și scurt instructaj pentru manevra de resuscitare,etc.

"Atelier de codare și programare" - trainer voluntar Anca Drăghici.Cateva teme: baze de numerație, inițiere C++, realizare activitati optionale in proiectul Code Kids, realizare site-uri, completarea fișei ”Sunt un star”, fișă de autocunoaștere și comunicare destinată membrilor clubului ”Wizards Code Club”.
Activitatile zilnice sunt completate de jocuri de autocunoastere, concursuri, vizionare de filme.



Imagini ateliere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu