vineri, 16 februarie 2018

Nicolae Popescu-Rebus: Sfinxul din Pietrari

Biblioteca Comunală Pietrari și Școala Gimnazială Comuna Pietrari, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Antim Ivirenul” Rm.Vâlcea și al Primăriei Pietrari organizează concursul "Nicolae Popescu-Rebus: Sfinxul din Pietrari" pentru a promova în an centenar personalități locale care au adus o importantă contribuție la dezvoltarea culturii naționale.
Concursul constă, în principal, în rezolvări de cuvinte încrucișate/ rebusuri și are în vedere utilizarea echipamentelor Biblionet din bibliotecile județului. Pot participa elevi din școlile generale prin intermediul bibliotecilor comunale, orășenești și municipale din județul Vâlcea.
Concursul se va desfășura pe categorii de vârste:
a. prima categorie 8-11 ani;
b. a doua categorie 12-15 ani;
Fiecare bibliotecă înscrisă în concurs va colabora cu școala/ cadrele didactice din localitate, bibliotecarul din localitate coordonând desfășurarea concursului, fiind persoana de contact între elevi si organizator.
Concursul constă în:
- CONCURS - REBUS - “Sfinxul din Pietrari” în care concurenții primesc 3 rebusuri realizate de Nicolae Popescu-Rebus, pe fiecare categorie.
- CONCURS LOCAL – “CASTELUL FERMECAT – povestea rebusului”, concurs de eseuri/ power-point, în care participanții trebuie să prezinte povestea reală sau imaginară a careului magic.
Cele mai bune careuri și proiecte, desemnate de un juriu de specialiști din cadrul Bibliotecii Județene ”Antim Ivireanul” Vâlcea, vor fi recompensate cu premii și diplome.
Înscrierile bibliotecilor participante în concurs se fac la adresa bibliotecapietrari@yahoo.com sau pe pagina de facebook.


Mult succes participanților!

Pentru alte amanunte, va stau la dispozitie la numarul de telefon 0761127754. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu