"Her Net Her Rights" - atelier anti-bullying nr.5, sesiunea no.1, organizat în cadrul proiectului Erasmus "Books not bullying", formator Buruiană Iuliana, bibliovoluntar.
Combaterea bullyingului, un proces complex ce trebuie să aibă loc atât acasă, cât și la școală.
Combaterea fenomenului este destul de dificilă, deoarece implică schimbarea unei mentalități deja înrădăcinate în mintea celor care apelează la acest mod de contact cu cei din jur. Nu este imposibilă însă. Aceasta poate să se facă prin metode non-formale:
📌Jocuri de rol care să aibă loc în sala de clasă și să îi facă pe cei mici să înțeleagă postura fiecărei părți a acțiunii de bullying;
📌Abordarea subiectului la orele de dirigenție, în care trebuie să se ofere informații generale și specifice despre fenomen;
📌Organizarea unor dezbateri și a unor seminarii la care să fie prezenți specialiști;
📌Încurajarea intereselor și a hobby-urilor. Activitățile extrașcolare, culturale sau sportive îi fac pe cei mici să construiască relații sociale cu persoane care au aceleași interese ca și ei, eliminând frustrări sau probleme care dau naștere, de regulă, acțiunilor de hărțuire.
Este foarte important ca orice copil să fie educat pentru a fi cât mai comunicativ. În acest fel, în momentul în care este supus unei situații neplăcute, poate să își expună problema către părinți sau profesori iar aceștia pot lua atitudine.
În cadrul atelierelor organizate de formatorii specializați prin proiect de către Biblioteca Pietrari ne propunem să analizăm întregul fenomen și să descoperim modalități de combatere și de prevenire a situațiilor de bullying.
Mulțumiri pentru sprijinul oferit, prin parteneriatul încheiat, domnului Marius Sobolu, cadru didactic Școala Gimnazială Pietrari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu