vineri, 3 iunie 2011

1 iunie la...biblioteca

1 iunie 2011, ora 11.
 La biblioteca vin copiii; sunt asteptati cu prajituri si suc, doar este ziua lor!



Copiii au fost invitati la biblioteca pentru a petrece cateva ore placute, relaxante. Asa ca, dupa ce au ascultat muzica si au dansat, au vizionat filmul de desene animate Ice Age 1 si 3, au mancat dulciurile, s-au jucat si au petrecut in compania doamnelor profesoare Livia Muresan, Simona Mesteacan si Anamaria Sandulescu.
Cel mai mult se pare ca au fost incantati de filmul vizionat care i-a purtat intr-o calatorie in timp in urma cu peste 20 de milenii, cand natura incepea sa fie agresata de un frig patrunzator ce a dus la disparitia multor specii de animale. Migratia spre sud pentru a evita consecintele neplacute ale inghetului generalizat este centrata pe aventura unui mamut (Manfred) insotit de un lenes (Sid), care isi asuma salvarea unui bebelus (Roshan) din ghearele unui viclean tigru (Diego). In acelasi timp, cel mai nostim personaj, ales in unanimitate de catre toti copii, pare sa fie veverita Scrat, care, incercand sa ingroape o ghinda, declanseaza fel si fel de evenimente spectaculoase. Personajele filmului duc la bun sfarsit aventura, lasandu-i pe copii sa reflecteze la ceea ce inseamna  cuvintele PRIETENIE, SACRIFICIU si LUPTA PENTRU SUPRAVIETUIRE.
 











Aventurile din prima parte a Ice Age au fost urmarite cu sufletul la gura in a treia parte a seriei, in care mamutul Manny si iubita lui Elly vor avea un bebe mamut, iar lenesul Sid asteapta cu nerabdare evenimentul. Gandul ca va deveni tatic il da de tot peste cap pe Manny, care, mai stresat decat toate mamele din lume o menajeaza in exces pe Ellie si se agita la orice miscare a bebelusului. Daca Diego, tigrul cu colti se gandeste cu groaza ca va deveni in curand dadaca pentru nou-nascutul lui Manny, Sid este napadit de sentimente materne care il imping sa devina "mama" a trei oua de dinozaur pe care le gaseste in mod intamplator sub gheata. Dupa cum era de asteptat, acest incident il va impinge pe simpaticul personaj catre noi aventuri intr-o lume despre care se credea ca ar fi demult disparuta. In cautarea lui Sid, prietenii lui il vor intalni pe Buck, un mascul de nevastuica, un fel de Tarzan al acelor vremuri, care ii va ajuta sa-l salveze pe lenesul aflat atras mereu de incurcaturi. Nici simpaticul mascul de veverita - Scrat nu lipseste, iar de data aceasta, atentia nu ii este captata de ghinzi, ci de o noua figura feminina. 
Sala bibliotecii a rasunat de rasetele copiilor care s-au distrat pe cinste urmarind aventurile personajelor lor favorite.



Impresii de final:  povestea li s-a parut "emotionanta", "fascinanta", "foarte, foarte distractiva", "hazlie", "deosebit de bine realizata", iar ziua de 1 iunie "Cea mai frumoasa zi"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu