miercuri, 21 martie 2012

Hai pe net! 2012 - Aducem România online!

    Fundația EOS cu susținerea Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și a Consorțiului Alianța Digitală pentru România, lansează în perioada 26 – 30 martie campania 
                                       Hai pe net! 2012 - Aducem România online!
     La aceasta campanie va participa si Biblioteca Publica Locala Pietrari printr-o ampla actiune la nivelul localitatii, initiativa prin care isi propune sa aduca online peste 40 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania vine in sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind in acelasi timp ca cei care au inceput deja sa utilizeze aceste tehnologii sa aduca la biblionet  o  persoana care nu  a utilizat niciodata calculatorul, nu a fost niciodata online si care pierde din oportunitatile oferite de acestea.
Imagine Campania "Hai pe net-2011"
     Biblioteca Publica Locala Pietrari implicata pentru al treilea an consecutiv in organizarea evenimentului Hai pe net! urmareste atragerea cat mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima data in spatiul virtual. Activitatile diversificate pe care Biblioteca Publica Locala si le-a propus sa le dezvolte in aceasta saptamana, tin cont, in primul rand, de specificul comunitatii, insa toate sunt orientate inspre constientizarea participantilor asupra beneficiilor ce rezulta din accesul la informatie.     

Cautand locuri de munca ("Hai pe net 2011")            
Concret, cele peste 40 de persoane pe care urmarim sa le aducem pentru prima data „online” in Biblioteca Publica Locala Pietrari vor  participa intre orele 8-16 la urmatoarele  activitati: 
1. Activitati pentru tineri – utilizarea aplicatiei www.skillage.euun nou produs online dezvoltat cu sprijinul Microsoft, disponibil în limba română, dedicat evaluării abilităților TIC a tinerilor în funcție de cerințele angajatorilor de pe piața muncii. 
Această aplicație este destinată cu precădere tinerilor cu vârsta între 16-24 de ani și care se pregătesc să intre pe piața muncii. 2. Navigatori seniori – oameni în vârstă sau intergenerații care vor realiza propriile „Povesti de viata” in format electronic, vor fi familiarizati cu serviciile noi de e-guvernare, e-sanatate sau e-comert. 3.Locuri de muncă online – pentru șomeri și pentru cei care se află în situația de a-și pierde locul de muncă, utilizarea aplicatiei www.keycompetences.eu o resursă disponibilă în limba română dedicată celor care doresc să își îmbunătățească șansele de angajareAcest instrument oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și dezvolta competențele TIC, atitudinea de a înțelege cum învățăm și de ce învățăm continuu, spiritul de inițiativă cât și abilitățile interpersonale sociale și de angajare.4. Elevi si parintii acestora - tema vizata de campania noastra este cea legata de siguranta pe internet; pentru aceasta vor fi folosite aplicatiile site-urilor http://www.sigur.info/ si http://www.safernet.ro/lectii/html/etusivu.htm. De asemenea, toti participantii vor vota pe site-ul campaniei.
   Biblioteca Publică Pietrari, inclusă din anul 2009 în Programul „Biblionet- lumea în biblioteca mea” beneficiază de echipamente IT&C şi periferice, licente software şi acces Internet, bibliotecarul Crina Popescu reuşind să faciliteze utilizatorilor bibliotecii publice accesul la cunoaştere, inclusiv prin intermediul instrumentelor on-line.      
Indiferent de activitate, participantii la aceasta campanie vor putea afirma, la sfarsitul acesteia, ca au fost conectati cu lumea-ntreaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu