vineri, 15 martie 2013

Hai pe net 2013


Hai pe net! 2013 la Pietrari

Fundația EOS România lansează Campania Hai pe Net! 2013.  Evenimentul se derulează în perioada 18-24 martie 2013 și își propune să aducă online peste 10.000 de utilizatori noi.
 
 

        La această campanie va participa și Biblioteca Publică Locală Pietrari inițiativă prin care își propune să aducă online peste 40 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în același timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la biblionet  o  persoană care nu  a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online și care pierde din oportunitățile oferite de acestea.
 
Afisul campaniei Hai pe net! - 2013
 

Biblioteca Publică Locală Pietrari implicată pentru al patrulea an consecutiv în organizarea evenimentului Hai pe net! urmăreste atragerea cât mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima dată în spațiul virtual. Activitățile diversificate pe care biblioteca și le-a propus să le dezvolte în această săptămână, țin cont, în primul rând, de specificul comunității, însă toate sunt orientate înspre conștientizarea participanților asupra beneficiilor ce rezultă din accesul la informație. 
 

Anul acesta campania va pune un accent deosebit și pe responsabilizarea tinerilor care utilizează deja noile tehnologii și se află online, prin activități care se vor baza pe cunoștințele lor de a utiliza tehnologia și internetul cu scopul de a-și dezvolta în continuare viața personală și profesională.
Tinerii fara un loc de munca vor fi in prim-planul acestei campanii
 
In acest sens la biblioteca vor fi dezvoltate activități legate de tema “Portofoliul meu de e-competențe”, precum:

- Dezvoltarea competențelor TIC (utilizarea aplicațiilor Employment Toolkit și Skillage, teste, certificare a competențelor digitale)

- Zilele carierei TIC pentru elevi (care sunt specializările și profesiile pe care aceștia le pot urma în domeniul IT).
 
- Zilele sigurantei pe internet - pentru elevi si parinti, folosind resursele puse la dispozitie de organizatorii campaniei

Campania Hai pe net! își propune să încurajeze tinerii și în special tinerele fete să aleagă o carieră în domeniul IT pentru a reduce neconcordanța și deficitul în dezvoltarea acestor competențe, și în special pentru a contribui la reducerea șomajului, deoarece a fost identificat un deficit mare în materie de competențe în domeniul IT, iar cererea de practicieni în acest domeniu continuă să crească cu aproximativ 3% pe an..

Ne propunem de asemenea să aducem împreună tinerii și seniorii, în activități de învățare inter–generaționale interesante. Pentru această parte a campaniei, se vor derula activități avându-se în vedere tema “Călătoria mea online”:

- Introducere în utilizarea internetului și dezvoltarea competențelor digitale pentru utilizatorii aflați pentru prima dată online precum și pentru începători (învățarea inter-generațională, bunici și copii online).

- Introducere în utilizarea de e-servicii noi (ex. cumpărături sau plăți online, cursuri de formare profesională online, participare în comunităţi sociale virtuale).

De asemenea, toți participanții vor vota pe site-ul campaniei, putând afirma la sfârșitul acesteia, că au fost conectați cu lumea-ntreagă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu