joi, 4 decembrie 2014

1000 de carti gratuite la Biblioteca Locala Pietrari


Si Biblioteca Publica Locala Pietrari se numara printre fericitii castigatori ai unui  grant de 1000 de carti datorita aplicatiei depuse la Programul de Granturi  ” BOOKS 4 YOUTH”  sustinut de Fundatia ” Mereu Aproape.” 
Fundatia a oferit initial 50 de pachete  a cate o mie de carti, din literatura romana, pentru 50 de proiecte declarate castigatoare dupa etapele de jurizare. Dar datorita numarului foarte mare de proiecte depuse – peste 500 – Fundatia  ”Mereu Aproape” a suplimentat  cu inca 20 de pachete proiectul, astfel au fost declarate castigatoare 70 de proiecte. Printre acestea se afla si proiectul „Campania electorala a cartilor” propus de Biblioteca Publica Locala Pietrari, judetul Valcea. Obiectivul general al proiectului este acela de a cultiva in randul copiilor si tinerilor din localitate placerea de a citi si constientizarea de catre acestia a importantei pe care o are lectura in construirea si desavarsirea personalitatii lor.
 Activitatile propuse de proiect sunt diverse si vizeaza formarea de competente, abilitati si deprinderi in domeniul lecturii: lectura si recenzarea unor opere beletristice recent editate, interrelationarea tinerilor cu cititori pasionati, promovarea operei scriitorilor romani, dezvoltarea unui stil personal de receptare a operelor literare, lectura in spatii publice, participare la redactarea revistei bibliotecii ”Petale de lumina”, folosindu-se in acest scop noi ”retete” de lectura cum ar fi: book-slam, raliu de lectura, concursuri de lectura ( bingo cu carti, casting cu carti, olimpiada lecturii, etc). Participantii vor elabora portofolii electronice care sa probeze implicarea in proiect prin produse pe care le vor preda echipei de proiect. Pe baza acestora, se va realiza evaluarea finala si premierea participantilor cu carti si diplome.
O parte importanta a Proiectului a constituit-o contributia Primariei Pietrari la preluarea si transportul pachetelor de carti de la depozitul din Bucuresti care au fost aduse la biblioteca astazi, 27 noiembrie 2014.
Cartile au fost selectate si asezate la locurile lor, in rafturile bibliotecii care le va fi de acum inainte "casa", cu sprijinul voluntarilor bibliotecii. Multumim tuturor!!!

Foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu