joi, 4 decembrie 2014

Hour of code



”Hour of code” la bibliotecă

Suntem nevoiți să recunoaștem: tehnologia face parte din viața noastră mai mult ca niciodată. Cu toate acestea, în învățământul formal nu există programe permanente privind studiul tehnologiei în general și al programării în particular.
Tehnologia computerelor este arta de a combina idei umane și instrumente digitale pentru a crește puterea noastră. Cercetătorii din domeniul tehnologiei computerelor, lucrează în atât de multe domenii: scriu aplicații pentru telefoane, ajută la vindecarea bolilor, creează filme animate, construiesc rețele de socializare, construiesc roboți care explorează alte planete și multe altele. ”Hour of Code” este o introducere în tehnologia computerelor și programare creată special pentru a arăta că oricine, indiferent de vârstă și de cunoștințe, poate învăța măcar bazele programării.
 "Hour of Code este proiectat să demitizeze programarea şi arată că informatica este o ştiinţă accesibilă, oricine poate învăţa elementele de bază", a spus Hadi Partovi, fondator şi CEO al Code.org. "Anul trecut, într-o săptămână, 15 milioane de elevi au încercat o oră de programare. Acum noi țintim spre 100 de milioane în întreaga lume pentru a demonstra că cererea pentru educație relevantă în informatică în secolul 21 traversează toate frontierele şi nu cunoaşte graniţe." În China, fiecare elev dă examen la informatică pentru a absolvi liceul. În SUA, 90 la sută din şcoli nici măcar nu predau informatica. Este timpul să prindem din urmă secolul 21. Ştim că indiferent ce fac elevii noştri atunci când cresc, indiferent dacă merg în medicină, afaceri, politică sau arte, trebuie să știe cum să construiască tehnologie, acest fapt le va da încrederea şi know-how-ul pentru a reuşi. Cercetările arată că, copiii învață concepte de programare înainte ca ei să ştie cum să citească şi să scrie. De fapt, creierele lor sunt mai receptive la limbajul computerului la o vârstă fragedă, la fel ca și în cazul limbilor străine.

Campania globală ”Hour of Code” câștigă teren și se desfășoară anul acesta și în România, iar Biblioteca Pietrari alături de alte biblioteci din rețeaua Biblionet organizează o serie de evenimente în cadrul campaniei Hour of Code România în perioada 8- 14 decembrie 2014. Folosind tutoriale de o oră, prezentate de celebrități precum Mark Zuckerberg și Bill Gates sau personaje îndrăgite de copii și adolescenți, precum Angry Birds sau Plants vs. Zombies de pe site-ul http://code.org/ , vom încerca să implicăm cât mai multe persoane de diferite vârste și să transformăm ora de informatică și programare de la bibliotecă într-o oră cât mai plăcută. ”Hour of Code” va reprezenta la Biblioteca Pietrari începutul în programare pentru oricine, la orice vârstă, fără a fi nevoie de cunoștințe speciale. Sperăm că derularea acestei campanii va trezi interesul elevilor pentru a continua învăţarea transformându-se într-o activitate permanentă. Poate printre viitoarele genii ale informaticii si programarii vor fi si tineri din Pietrari.

Imagini


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu