joi, 29 februarie 2024

”Biblio-VR - Laborator itinerant de realitate virtuală în biblioteci

 ”Biblio-VR - Laborator itinerant de realitate virtuală în biblioteci”...

 și primele ateliere de realitate virtuală!

Alături de partenerii noștri, cadrele didactice ale  Scoala Pietrari de Sus, descoperim astăzi - 21 februarie 2024- secretele acestei tehnologii a viitorului! 

Atelier nr.2 - Scoala Pietrarii de Sus

Minunate experiențe, senzaționale trăiri, deosebite informații științifice!

Proiectul Biblio-VR este finanțat de Fondul Științescu Vâlcea, gestionat de Fundaţia Comunitară Vȃlcea. Pentru mai multe detalii accesați: https://valcea.stiintescu.ro/proiecte-2024/biblio-vr/




Alături de partenerii noștri, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Pietrari, descoperim secretele tehnologiei realității virtuale!
Primul pas a fost făcut astăzi...am utilizat echipamentele achiziționate în proiectul Biblio-VR pentru a ”călători” în spațiu și timp.
De la observarea senzaționalelor aurore boreale prezente la Polul Nord și până la Grădinile suspendate ale Semiramidei din Babylonul antic, de pe vârful munților și până în adâncul oceanelor, de la un safari printre animalele din savana africană până la suave fluturări de aripi ale fluturilor monarh. Uimitoare imagini, senzaționale trăiri, inedite informații! 🙏💕✨️
De la ”Biblioteca de lucruri / Library of things” de anul trecut, Biblioteca Pietrari implementează în acest an proiectul ”Biblio-VR - Laborator itinerant de realitate virtuală in biblioteci”, proiect ce face posibilă intrarea micilor și marilor cititori și parteneri ai bibliotecii în lumea virtuală a cărților și nu numai.
Scopul proiectului este acela de creare a unui context multidisciplinar de educație non-formală într-un domeniu de interes major în rândul copiilor și tinerilor din Pietrari, Tomșani, Bunești și Bălcești: cel al realității virtuale și augmentate, prin intermediul bibliotecilor.
Atelierele de lucru la care vor participa copii și tineri înscriși în proiect vor duce la dobândirea de noi cunoștințe STEAM, de aprofundare a celor deja învățate (din biologie, astronomie, geografie, ecologie, fizică, design 3D și matematică), de înțelegere a fenomenelor științifice într-o manieră inedită, prin implicarea simțurilor. De asemenea, cadrele didactice și bibliotecarii din instituțiile partenere vor participa la ateliere fizice și on-line pentru inițierea în limbaje de programare asociate cu VR și vor fi expuși unor domenii inovative: proiectarea 3D și noțiuni legate de realitatea virtuală și augmentată.
Folosirea echipamentelor achiziționate nu se va limita doar la comunitatea locală din Pietrari, caravana Biblio-VR de la finalul proiectului, vizitând și școlile si bibliotecile din vecinătate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu