joi, 28 martie 2024

În lumea poveștilor

 Motto: „Fiecare carte pare că închide în ea un suflet. Şi, cum o atingi cu ochii şi cu mintea, sufletul ţi se deschide ca un prieten bun.” ( Maxim Gorki)

 Argument: Pornind de la ideea că şcolarul trebuie scos cât mai mult din atmosfera obişnuită a școlii şi antrenat la acţiuni care vizează întoarcerea la carte, la lectură, la lumea poveştilor, am iniţiat proiectul „În lumea poveştilor”, în colaborare cu clasele I-IV de la Școala Pietrari. 

Copilăria este un tărâm magic, este o lume fermecată, dulce, duioasă, lină şi singurul moment al vieţii când se trăieşte totul la maximă intensitate. Din poveşti, copiii află care sunt consecinţele defectelor umane, care sunt efectele faptelor bune şi rele. Antitezele atotprezente în basme îi ajută să facă diferenţa între bine şi rău, între minciună şi adevăr, între laşitate şi curaj, îi învaţă care sunt calităţile pozitive şi care sunt defectele cele mai comune oamenilor. 

Trăind alături de personajul preferat întâmplările basmului, copilul învaţă despre lumea din jur, fără să fie el însuşi pus în situaţiile periculoase sau dificile. 

Colaborarea Școală - Bibliotecă reprezintă un obiectiv important deoarece prin acest parteneriat se propune familiarizarea copiilor cu lumea fascinantă a cărţilor pentru copii.

 Imagini activități în parteneriat de promovare a lecturii

Analizând modul în care sunt reflectate valorile în societate, dar şi realităţile socio-umane şi intelectuale întâlnite zi de zi, se constată nevoia organizării de activităţi care să-i mobilizeze pe elevi în realizarea unor creaţii literare proprii, să le cultive sentimentul frumosului. 

Scopul proiectului: evidenţierea importanţei lecturii în dezvoltarea abilităţilor de comunicare la copii. Obiective: 

 dezvoltarea deprinderilor de citit la școlari; 

 dezvoltarea gustului artistic, a sensibilităţii artistice; 

 dezvoltarea imaginaţiei şi a gândirii creatoare, 

 dezvoltarea aptitudinilor de relaţionare socială. 

Parteneri - cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Pietrari, ciclul primar: 

- înv. Irina Ceprăzaru - clasa pregătitoare,

 - înv. Dana Constantin - clasa I-a, 

- înv. Georgiana Mărăcinescu - clasa a II-a, 

- înv. Marius Sobolu - clasa a III-a, 

- înv. Raluca-Elena Năstasie - clasa a IV-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu