luni, 15 februarie 2021

Despre Legea bibliotecilor și provocările zilnice ale bibliotecarilor din țară

 #LegeaBIBLIOTECILOR la invitația Romania Educab, deputatul Cătălin Teniță, membru al Comisie pentru Cultură din Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, a ascultat într-o ședință zoom, peste 100 de bibliotecari din toată țara, tot ce aveau de spus despre toate „provocările” actuale ale bibliotecilor publice din România anului 2021. Mulțumim Romania Educab.

Ca orice instituție și biblioteca publică din România are la baza funcționării sale o lege. Multă lume crede că la bibliotecă, bibliotecarii „doar” citesc, dar, în spatele birourilor, ușilor și rafturilor de cărți, sunt o mulțime de proceduri de muncă, documente, întreținere baze de date, statitici, documentare, manipulare/gestionare carte, informare, pregătire/implementare de proiecte, și multe altele, toate par atât de ușor la prima vedere, dar este o muncă complexă în spatele unei cărți împrumutate.

Vă încurajăm cu mare drag să treceți pragurile bibliotecilor publice din comunitățile voastre, ați fi uimiți să vedeți câte minunății se întâmplă acolo. România are parte de mulți oameni minunați care-și dedică sufletul și timpul, utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, profitați și voi de aceste servici.

Subiectele dezbătute în această discuție au fost urmatoarele:

-Infrastructură fizică

-Resurse umane

-Relația cu Primaria

-Relația cu Biblioteca Județeană

-Cum va fi relevantă biblioteca în comunitatea viitorului? - formator Crina Popescu

-Cum este văzută biblioteca în comunitate acum ?

-Resursele actuale în bibliotecă

-Povești de pomină.

Un eveniment extrem de important  și util, care cu siguranță se va derula și pe parcursul altor întâlniri.

Mulțumim Educab!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu