luni, 1 februarie 2021

Despre nobila meserie de bibliotecar…premii, reușite, proiecte, viața unui ”bugetar”

 A fi bibliotecar înseamnă, în primul rând, să iubeşti cărţile, să găseşti acel limbaj de a comunica cu oamenii, în special cu copiii,  cu cei care deschid uşa bibliotecii. Înseamnă pasiune, răbdare, pricepere, spirit creator și perseverență. Pentru societatea modernă în care trăim, bibliotecarul Crina Popescu a impus deja un alt stil, prin care atrage și are multe rezultate. Cu o muncă asiduă desfășoară activități de actualitate cu noile tehnologii informaționale în această mare sete de informare. Dar ce înseamnă in opinia ei această meserie, aflăm din rândurile de mai jos.


”Meseria de bibliotecar… am înțeles în ultimii ani că meseria mea este tot atât de importantă ca și meseria de medic, profesor, pompier sau polițist, am înțeles că și noi putem salva suflete, sau , și mai corect, PUTEM  ÎNDEPLINI  VISE. Fie că vorbim de visul unui copil de a-și vedea mama plecată în lumea largă pentru o bucată de pâine sau de visul mamei de a-și trata copilul ei drag de o boală rară la cea mai bună clinică din țară, visul tatălui rămas șomer care vrea și trebuie să-și găsească un loc de muncă, visul fermierului care încearcă să-și dezvolte mica fermă de creștere a puilor de găină care îi va spori veniturile și îl va ajuta să trăiască mai bine, visul unui pensionar de a-și vedea viața transpusă într-un film pe care să-l lase moștenire copiilor și nepoților lui, visul unei fetițe care peste ani vrea să fie o faimoasă cântăreață și nu o tânără cu probleme de greutate sau de sănătate, visul unui tânăr care vrea să ajungă șofer profesionist și să străbată țări străine, visul unui copil de 14 ani de a demonstra că nu trebuie să fii de nota 10 la matematică sau la lb.română, ci să fii de 10 la realizarea unui soft educational …și alte, și alte VISE… Pentru a reuși să facem acest lucru, noi, bibliotecarii, de multe ori uităm de visele și de familiile noastre…care au început să înțeleagă schimbările aduse în viețile noastre, ale tuturor, de internet, de BIBLIONET. Anii mei de muncă, ani frumoși, în care am făcut tot ce am putut ca să-mi împlinesc menirea…cu premii sau fără, cu dezamăgiri și regrete, cu eșecuri nespuse care au durut mult dar care m-au ambiționat mai tare, cu ore și ore petrecute în bibliotecă, cu multă dedicație și cu mult respect pentru meseria pe care mi-am ales-o, pentru care am dat tot ce puteam, meseria în care m-am regăsit cel de bine și care, pe nedrept, este considerate o Cenușăreasă…meseria de BIBLIOTECAR


Primele premii obținute de Biblioteca Pietrari au fost cele la Concursul “Cea mai  bună bibliotecă publică locală din județul Vâlcea”, în 1999, concurs organizat de Biblioteca Judeteană Vâlcea, unde am obținut următoarele rezultate: la prima ediție a concursului – locul I, la faza interlocalități; la ediția a II-a –locul I (centru Pietrari)



Premii 2006:


Diploma de onoare pentru contribuția la derularea proiectului cultural “Hora costumelor” acordată de CJPCPT Vâlcea

Premii 2007:


–              Diploma de merit acordată de ANBPR Filiala Rm.Vâlcea


Premii 2011:


Locul I în cadrul competiţiei “Get online week” pentru realizarea unor poveşti de succes ce reflectă rezultatele eforturilor de incluziune digitală a tuturor cetăţenilor în societatea informaţională, competiţie lansată în cadrul săptămânii „Get on line week”, desfăşurată în perioada 28 februarie – 5 martie, susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Potential, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundația Techsoup și Rețeaua eCentrelor din România,

Diploma de onoare acordată bibliotecarei Crina Popesu de către Biblioteca Județeană Vâlcea “pentru dăruirea cu care își onorează profesia”

Certificat de apreciere pentru coordonarea concursului local “16 zile de activism împotriva Violenței asupra Femeii 2011” acordat de GAD România, Biblionet, Fundația IREX și Fundația Sensiblu

Premii 2012:


– Premiul al II-lea “Hai pe net 2012” acordat pentru Biblioteca Comunală Pietrari, judeţul Vâlcea, d-nei Crina Popescu, pentru realizarea de activităţi TIC specifice fermierilor. Profesori, părinţi şi copii au fost reuniţi la bibliotecă pentru a li se comunica informaţii referitoare la Siguranţa şi securitatea online şi a pericolelor pe care le putem întâlni atunci când ne aflăm în spaţiul virtual. Tinerii şi-au testat abilităţile TIC utilizând aplicaţia Skillage, iar seniorii au avut parte de un schimb inter-generaţional.


– câștigarea competiției naționale “Idei de 4000+ lei”în cadrul proiectului Biblionet. Aplicația “Fii Fitness nu Fatness” cu care am câștigat a avut în vedere educația copiilor și a tinerilor pentru o viață și o alimentație sănătoasă, bazată pe mișcare. Proiectul “Fii FITness nu FATness” în valoare totală de 5750 lei a fost unul dintre cele 6 proiecte declarate câștigătoare în cadrul competiției “Idei de multe mii de lei” propusă de Fundația IREX la care au aplicat un număr de 43 de biblioteci din țară. Alături de noi în derularea proiectului s-au aflat doctori nutriționiști de la Clinica Kilostop București cu care am comunicat pe Skype prin intermediul Biblionetului, medici de familie, asistente medicale, farmaciști  și antrenori de fitness, voluntari și cadre didactice care ne-au ajutat să înțelegem ce înseamnă  “A TRĂI SĂNĂTOS”.


Premii 2013:


Biblioteca Pietrari- locul al III-lea la nivel național în cadrul campaniei “Hai pe net 2013”, la categoria ”Cel mai bun video” al acestei campanii

Decernarea premiului “Idei pentru mâine @biblioteca ta” de către Paul Andre Baran, director Biblionet și Sandra Fried, ofițer de program al Fundației Bill&Melinda Gattes, în cadrul conferinței de final a programului național Biblionet, conferința”Future Libraries – Future Communities”, în fața unei audiențe alcătuită din cei mai buni profesioniști ai bibliotecilor românești!

Diploma de merit pentru excelenta implicare în proiecte conexe și colaterale Programului Biblionet derulat și implementat în jud.Vâlcea în anii 2009-2013

Diploma de onoare acordată de către Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea pentru organizarea cu succes a Concursului ”Vâlcea- colț de rai”, ed.a II-a

Biblioteca Pietrari, una dintre bibliotecile care au primit o nouă finanțare prin aplicarea la “Programul de plăți directe pentru servicii noi de bibliotecă”, finanțare a proiectului intitulat “Jurnalist la tine acasă”

Premii 2014:


– Proiectul Bibliotecii Pietrari  “Fii Fitness nu Fatness” se numără printre câștigătorii unuia dintre cele 6 premii internaționale EIFL-PLIP din secțiunea Creative Use of ICT in public libraries (Utilizarea inovatoare a tehnologiilor informatice și de comunicare în bibliotecile publice) alături de alte 5 proiecte din Columbia, Croația, Estonia, Kenya și Polonia. Biblioteca Pietrari, este câștigătore a Premiului EIFL pentru Inovație, pentru utilizarea creativă a TIC în bibliotecile publice, pentru programul “Fii Fitness nu Fatness” prin care ajută membrii supraponderali din comunitate să ajungă la forma fizică dorită. IFLA World Library and Information Congress  ce a avut loc în perioada 16-22 august 2014, la Lyon Convention Centre unde Biblioteca Pietrari a primit diploma și trofeul care certifică  faptul că este una dintre cele 6 biblioteci din lume care au primit Premiul pentru Inovație.


– Biblioteca Pietrari a participat la concursul de fotografie “Are YOU our Most Inspiring Librarian?” propus de ACCUCOMS și, după o competiție destul de strânsă cu alți bibliotecari din țări ca Pakistan, Serbia, Africa de Sud, Peru, Croația și India, a câștigat un e-reader Kindle Fire și un abonament de 1 an de zile IOS Press academic jurnal. ACCUCOMS, un important furnizor de servicii de vânzare și marketing pentru publicatii academice și profesioniste din întreaga lume, înființat în 2004. Premiul ACCUCOMS- valoare totală de aprox.700 $.


– ”Raftul cu inițiativă” – micuța noastră bibliotecă se număra în acel an printre cele 15 biblioteci din țară selectate în cadrul proiectului “Raftul cu inițiativă” implementat de PROVOBIS și ANBPR fiind, de fapt, singura bibliotecă publică din țară care a fost cuprinsă în acest proiect național ce a capacitat bibliotecile publice să dezvolte programe de voluntariat în beneficiul comunităților pe care le deservesc.


– Biblioteca Publica Locala Pietrari, printre fericiții câștigători ai unui  grant de 1000 de cărți datorită aplicației depuse la Programul de Granturi  ” BOOKS 4 YOUTH”  susținut de Fundația ” Mereu Aproape.”


– Premii ”Vâlcea-colț de rai”: Secțiunea Proză/ Eseu-Locul II, Cristina Șerban; Secțiunea Pictură cu tematică religioasă – Locul III, Sima Patricia


– Eliza Ceprăzaru a câștigat premiul I în cadrul Competiției Naționale “16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii”, ediția 2013, competiție la care a fost propusă de Biblioteca Pietrari, câștigătoare a Diplomei de onoare pentru coordonarea fazei locale a competiției.


 


Premii 2015:


Premierea Bibliotecii Pietrari în cadrul programului ”Raftul cu inițiativă” – au fost acordate bibliotecilor implicate mai multe distincții: 4 distincţii de Bibliotecă V Matură, 9 distincţii de Super Bibliotecă V, nivelul maxim de Bibliotecă V Expertă fiind acordat bibliotecilor din Vrancea, Pietrari şi Cluj. De asemenea, am fost invitati de catre Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaș la Simpozionul cu tema : ,,Voluntariatul – schimb de experiență. Punct și de la capăt…cu Voluntarii în Bibliotecă !’’ în perioada 4 – 6 septembrie 2015, la sediul Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’ Mediaş, pentru a prezenta rezultatele proiectului de la Pietrari , alături de alți 30 de colegi bibliotecari din țară înscriși în Proiectul ”Raftul cu iniţiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”.

în perioada 23 noiembrie-7 decembrie 2015 am participat la Gala Națională a Voluntarilor de la București cu două nominalizari, două diplome la două categorii – proiectul Bibliotecii Publice Locale Pietrari -BIBLIOTECA DIN LIVADĂ, dar și  voluntara Andreea Nicoleta Florescu, cea mai implicată voluntară a bibliotecii noastre, la categoria ”Voluntarul anului în domeniul tineret”.

Premii 2016:


– 26 aprilie 2016 – Biblioteca Pietrari, prezentă la expoziţia anuală colectivă de fotografii despre activitatea bibliotecilor publice lansată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România


– Biblioteca Pietrari a reușit să ocupe Locul III la Gala Tineretului din România, la Timișoara, competiție națională de programe și proiecte care implică tinerii în diferite activități, de la cele sociale și antreprenoriale la cele sportive și culturale, organizată de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). La acest eveniment ce a avut loc în data de 13 noiembrie 2016 la Opera Națională  Română din Timișoara, am participat cu programul de voluntariat “Dar de biblio-voluntar” ce a cuprins mai multe proiecte cu ținte diferite, respectiv: ”Cărticele-jucării pentru cei mai mici copii”, ”Șoapte pentru suflete”, ”Ierburi uitate”, ”Clubul de vorbire publică” și ”Vacanța la Bibliotecă” 2016, activitatile fiind derulate cu sprijinul unei echipe fantastice de 30 de bibliovoluntari, echipă creată în anul 2015 în cadrul programului de voluntariat intitulat ”Biblioteca din livadă” .


– 14 decembrie 2016 – Maria-Gabriela Preda, bibliovoluntar la Biblioteca Publică Locală Pietrari, pentru implicarea sa în programul de voluntariat ”Șoapte pentru suflete” derulat de bibliotecă pe parcursul acestui an, a fost premiată de către juriul Galei cu titlul de ”Voluntarul anului în domeniul artă și cultură”. Implicarea ei deosebită în proiectul ”Șoapte pentru suflete” al bibliotecii a făcut ca 40 de legende populare să poată ajunge la zeci de mii de persoane nevăzătoare din țară și de peste hotare, aducând bucurie, relaxare și un strop de lumină în suflete. De asemenea, a coordonat și derulat ”Atelierul de creație” din programul de vacanță al bibliotecii, a participat la atelierele de realizare a cărticelelor-jucării/senzoriale pentru cei mai mici copii și a contribuit din plin la organizarea evenimentelor desfășurate de bibliotecă, derulând 250 de ore de voluntariat la bibliotecă în 2016. La aceeași gală au intrat în finală proiectul ,,Dar de biblio-voluntar” al Bibliotecii Pietrari, dar și voluntara Alexandra Mentea pentru proiectul de eco-voluntariat “Ierburi uitate”.


– Biblioteca Pietrari a primit în acest an două vizite importante, pentru schimb de bune-practici biblioteconomice și anume: o delegaţie din Republica Moldova formată din directori de Direcții de Cultură din raioane ale Republicii Moldova și reprezentanţi ai Programului Novateca (omolog Programului „Biblionet – lumea în biblioteca mea”), sosiţi într-o vizită de studiu în luna noiembrie și o altă delegație, în perioada 25-30 septembrie 2016 , a ,,Tinerilor Bibliotecari NOVATECA” din Moldova ce au vizitat şapte biblioteci din România, printre care și pe cea din Pietrari.



 


Premii 2017:


– Biblioteca Publică Pietrari, Locul I la concursul national de promovare a aplicației iZiLIT – Întâlnire Zilnică cu Literatura, organizat de Biblioteca Județeană  ”George Barițiu” Brașov, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România-ANBPR și Uniunea Editorilor din România-UER, desfășurat în perioada 25 septembrie-25 octombrie 2017.


– Biblioteca Publică Pietrari și Școala Gimnazială Pietrari, partenere în cadrul inițiativei ”Luna Internațională a bibliotecilor școlare” organizată de IASL (Asociația Internațională a Bibliotecilor Școlare), participând la proiectul ”Bookmark Exchange Project / Proiectul -Schimb de semne de carte” alături de copii din Vila Pouca de Aguiar, nordul Portugaliei, dar și din Marea Britanie, Ungaria.


– Biblioteca Pietrari a fost nominalizată ca și finalist la secțiunea Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreere cu aplicația intitulată ”Ora de codare”, iar Anca Drăghici a fost nominalizată la titlul de Voluntarul anului în domeniul educație, pentru participarea ca trainer-voluntar specializat în pregătirea suplimentară a copiilor din Pietrari în domeniul informaticii și programării, copii înscriși în proiectul ”Ora de codare” ce se derulează la noi în bibliotecă încă din anul 2015.


– ”Să facem Europa să înflorească!”, proiect internațional  inițiat de Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română destinat copiilor și tinerilor ce are ca scop cunoașterea Europei, a diversității ei culturale.  Lucrările copiilor din Pietrari au fost prezente la  expoziția internațională ce a avut loc la Bruxelles cu ocazia Zilei de 1 iunie 2017, Ziua Internațională a Copilului, Biblioteca Pietrari  primind o Diplomă de Excelență din partea organizatorilor.


– Certificare Lider Award a bibliotecii din Pietrari si participare la Gala Regală The Duke of Edinburgh International Award România, datorită implicării active în programul Award, gală desfășurată în prezența Maiestății Sale Principesa Margareta a României, a Ambasadorului Marii Britanii și a altor oficialități


– Diploma de onoare pentru cinstirea “Colțului de Rai al Vâlcei” acordată de Cercul de la Ramnic pentru organizarea concursului județean ”Vâlcea-colț de rai”, etapa locală; Premii “Vâlcea-colț de rai”, ediţia a VI-a- la festivitatea de premiere la nivel judeţean au participat toți cei cinci copii care au fost selectați la faza locală a concursului. Premiile primite de copiii participanți au fost: Locul 2 – Mădălina Crețu – Pietrari / Proză ; Mențiune – Diana Ștefan – Pietrari / Poezie; Premiul „Cultul Eroilor” pentru proză: Cosmina Anica / Pietrari; Premii acordate de Biblioteca Judeteana Valcea : Sectiunea Poezie/ Locul III – Adina Crețu (Pietrari), Cosmina Anica (Pietrari) și Mențiune pentru Daria Mărăcinescu/ Pietrari/ Icoană


– Diploma de onoare pentru participarea la Europe Code Week 2017 prin organizarea de activități de coding și de mentorat a Bibliotecii Municipale Drăgășani.


Premii 2018:


– Premiul  “Banii pe net” pentru derularea programelor de educație financiara  la care au participat un număr însemnat de persoane, copii și adulți, din comuna Pietrari


– “Hai pe net 2018”- premiul național pentru cea mai reușită fotografie realizată în timpul unei activități Minecraft Education Edition și 4 certificate de participare la campania europeană ALL DIGITAL WEEK,


– ”Diploma 4/4 pentru prieteni” acordată de Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education pentru derularea proiectului ”4/4PentruPrieteni” care celebrează la nivel național valorile voluntariatului şi ale prieteniei și  prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România.


– Maratoanele de lectură on-line organizate la nivel național de către Asociația Comunitatea Noastră au fost apreciate de cititorii din Pietrari, aceștia participând lunar concursurile de lectură lunare propuse ce au tematici diferite, de la poezie, teatru, până la memorialistică, pe întreg parcursul anului 2018, clasându-se pe primele locuri în această deosebită competiție, ca și cititori, la ambele grupe de vârstă, primind premii în cărți din partea organizatorilor.


– Premiul pentru “Cel Mai Bine Documentat Proiect Științific” prezentat în cadrul Târgului de Știință organizat la Biblioteca Județeană Vâlcea a revenit proiectului intitulat “Calea Lactee”, proiect prezentat de “Wizards Code Club” Pietrari.


– Ambele echipe de coderi ai Wizards Code Club Pietrari au ocupat Locul I la concursul de Scratch organizat de Fundația Progress în cadrul proiectului “Code Kids- Copiii fac coding la biblioteca”, premiul fiind un super roboțel de la LEGO BOOST. Grupa de avansați a clubului nostru de coding s-a remarcat atât la nivel județean, la cele două Târguri de Știință organizate la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul în lunile iunie și noiembrie unde a fost premiată, a susținut prezentări la BJ Vâlcea în cadrul Europe Code Week, prezentări în cadrul unor evenimente de promovare a rezultatelor proiectului Code Kids susținute la București, la Societe Generale European Business Services, dar și în fața unor invitați speciali  ai Aspen Institute, ai companiilor din industria IT și Telekom ca Mihai Raneti, Claudia Dehelean, Mircea Geoană, George Buhnici, etc. De asemenea, participarea la diferitele competiții organizate în cadrul proiectului Code Kids ne-au adus satisfacții deosebite prin premierea clubului nostru la competițiile de Scratch, de AppInventor, competiții jurizate de un juriu alcătuit din specialiști IT.


– Biblioteca Pietrari, prezentă la expoziţia colectivă de fotografii care reliefează activitatea bibliotecilor publice din întreaga țară, expoziție lansată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România și aflată la cea de-a IV-a ediție.


– 13 decembrie 2018 – Biblioteca Publica Locala Pietrari a prezentat administrației locale oportunitatea înscrierii în proiectul WiFi4EU finanțat de Comisia Europeană, a primit acceptul de a reprezenta administrația locală și de a derula procedurile de înscriere și de implementare din acest proiect. Comuna Pietrari se numără între cele 6 localități vâlcene și cele 224 de localități din România selectate în prima etapă ce vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. Toate acestea demonstrează că biblioteca publică poate să deţină un rol special în comunitate, recunoscut de administrația locală, serviciile oferite de către aceasta fiind axate pe îndeplinirea acestui rol.


Premii 2019:


Certificat de apreciere primit de Biblioteca Publică Locală Pietrari pentru participarea la evenimentul ”All Digital Week”.

Biblioteca Publică Locală Pietrari – câștigătoare a Concursului de idei SNV 2019- Obiective de Dezvoltare Durabilă

Biblioteca Publică Locală Pietrari a participat la Conferința Națională a ANBPR BiblioPUBLICA  (Sibiu) ce a avut tema “Bibliotecile publice – teritorii ale cunoașterii și memoriei colective” susținând două prezentări

Premiul I câștigat de Elena Popescu, ambasador al Wizards Code Club Pietrari, la competiția de eseuri organizată de Fundația Progress – datorită acestei participări biblioteca a fost dotată cu primul m-Bot- robot programabil în Scratch;

Premiul I câștigat de Daria Mărăcinescu, ambasador Wizards Code Club Pietrari, în competiția națională de Scratch inițiată prin proiectul Code Kids – premiul a fost o dronă programabilă ce se află în dotarea bibliotecii;

opt dintre cei doisprezece participanți ai Wizards Code Club Pietrari s-au calificat la faza a II-a a competiției naționale Nextlab.tech la care au participat peste 3360 de competitori

Premiul I la competiția App Inventor din cadrul proiectului national Code Kids câștigat de grupa de avansați ce a participat la acest concurs cu 4 aplicații de tip Quizz. Premiul oferit a fost o excursie la București, pentru întreaga grupă de avansați, la Expoziția Space Adventures- NASA – o expoziție de tehnică și tehnologii.

Locul al II-lea în cadrul competiției naționale “Coolest Projects Tech Academy” organizată de Academia Coder Dojo, finanțată de Orange România, premiul fiind un voucher în valoare de 900 lei pentru achiziționare de echipamente de robotică și electronica pentru clubul de coding

Locul I la ”Oltenia Davinci Contest” și Premiul special al juriului la ”DaVinci Contest””, de la București, din 02 Noiembrie 2019, ce a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, prin  proiectul de programare intitulat ”Sistem de monitorizare a factorilor de mediu” realizat de Laura Simion la Clubul de Robotică al Bibliotecii Pietrari –

Locul I acordat Wizards Code Club Pietrari la Târgul de Științe desfășurat la Biblioteca Județeană Vâlcea

Invitație de participare a Wizards Code Club Pietrari, pentru a doua oară consecutiv, la sesiunea de prezentare și instruire în programare susținută la sediul Societe Generale EBS-București la care au participat cele mai bune 7 cluburi de coding din țară

11-13 decembrie 2019,invitație de participare a Bibliotecii Pietrari la conferința de evaluare a celui de-al doilea an al proiectului ,,Code kids – copiii fac coding în bibliotecile publice” ce a avut loc la București;

Proiect Erasmus+ ”Coding with Outdoor Games”- se numără printre proiectele KA229 aprobate. Copiii din Pietrari, coderi ai Wizards Code Club Pietrari,  vor participa la mobilități ce se vor desfășura în: Macedonia de Nord, Lituania, Italia și Turcia

Certificat de apreciere din partea ProVobis oferit Bibliotecii Pietrari, o recompensă și o recunoaștere pentru munca dusă de voluntarii noștri în proiectul “Biblioteca de semințe”

Certificat de apreciere pentru participarea Bibliotecii Pietrari la Europe Code Week

Diplomă de excelență pentru Biblioteca Pietrari în cadrul proiectului național ”Ora să ȘTIM”

Diploma de Merit oferită de Cercul de la Ramnic pentru organizarea concursului de creație “Vâlcea- colț de rai”, ed.2019.”

Toate aceste premii sunt rezultatul unei munci cu standarde ridicate, pe care puțini oameni le reușesc. Așadar, cuvintele sunt de prisos, rezultatele muncii unui om dedicat meseriei de BIBLIOTECAR, spun totul despre bibliotecarul Crina Popescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu