marți, 16 februarie 2021

„Google Forms pe înțelesul tuturor”

În data de 16.02.2021 am luat parte la trainingul online cu tema „Google Forms pe înțelesul tuturor” - formator Corina Ciuraru - Biblioteca Județeană Brăila.

Google Forms extind funcționalitatea întregii suite G Suite (anterior Google Apps). Acestea permit crearea de chestionare și formulare pentru site-uri web. Datele obținute în acest mod intră direct într-o foaie de calcul, care îți permit să analizezi informațiile colectate în mod continuu, precum și să efectuezi rapid un rezumat al unui chestionar sau sondaj de opinie.

Formularele Google oferă o cale excelentă de a colecta rapid și analizarea datelor. Google Forms reprezintă un instrument gratuit de la Google, care permite următoarele: 

- creearea de formulare,

 - crearea de sondaje, 

- crearea de chestionare, 

- participarea altor persoane la completarea formularelor online, 

- colectarea tuturor răspunsurilor într-o foaie de calcul şi prezentarea rezultatelor prin grafice. 

Acest instrument web ne permite să alegem dintr-o mulțime de opțiuni de întrebări, fie cu variante multiple de răspuns sau răspunsuri de tip meniu drop-down, fie la scară liniară. Vom putea, de asemenea, să adăugăm imagini și videoclipuri YouTube sau să adoptăm sistemul de ramificare a paginilor și de filtrare a întrebărilor. Cu ajutorul acestui instrument vom putea colecta în mod organizat și automat răspunsurile la sondajele elaborate, însoțite de  informații și grafice despre răspunsuri în timp real. Nu în ultimul rând, vom putea lucra în echipă la distanță, adăugând colaboratori: colegi, prieteni, clienți, parteneri, etc. care vor putea contribui la elaborarea chestionarelor sau sondajelor digitale ce ne vor ajuta în identificarea nevoilor utilizatorilor noștri și în dezvoltarea de noi servicii de bibliotecă. În urma participării la acest curs, vom putea elabora un sondaj personalizat, folosind fotografia sau logoul bibliotecii, vom putea alege culorile potrivite pentru a desăvârși formularul nostru unic, sau vom putea alege o temă din setul de teme existente pentru a crea cadrul dorit.

Mulțumim Mihai Lupu, Vlăduț Andreescu și Corina Ciuraru pentru acest training atât de util pentru noi, bibliotecarii.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu