marți, 1 martie 2011

Program activitati "Hai pe net 2011 !"





Biblioteca Pietrari, alaturi de alte biblioteci si e-centre din tara, derulează in localitate campania Get Online Week începand din 28 februarie si pana in 5 martie, inițiativă prin care își propune să aducă online pentru prima dată peste 45 de persoane excluse digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în același timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la biblionet o persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online și care pierde din oportunitățile oferite de acesta.
În România, campania denumită generic Hai pe net! este coordonată de Fundaţia EOS în parteneriat cu Fundația Civitas, Microsoft Romania, ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundatia Tech Soup și Rețeaua eCentrelor din România. În ediția a doua a campaniei derulată în 2010 s-au înscris peste 50 de comunităţi din 20 de judeţe, aducând online într-o singură zi aproape 21 000 de utilizatori, din totalul de 68.253 câți au fost înregistrați la nivel European. Acest număr a depășit cu mult așteptările organizatorilor din România, care își propuseseră să aducă cel puțin 800 de persoane care se aflau pentru prima oară online și 5 000 de susținători care să voteze pe site-ul campaniei.
Biblioteca Pietrari, inclusa din anul 2009 in Programul „Biblionet-lumea in biblioteca mea”, program de dotare cu tehnologie moderna asigurat de IREX si Fundatia Gates, participa pentru al doilea an consecutiv la acest eveniment de nivel national si european. In campania din acest an, timp de o saptamana, cele 45 de persoane, alaturi de utilizatorii biblionet, vor desfasura mai multe activitati care vor duce la constientizarea participantilor asupra beneficiilor ce rezulta din accesul la informatie. Astfel, tinerilor interesati de recalificare, dar si de gasirea unui loc de munca, le vor fi prezentate informatiile puse la dispozitie de Agentiile judetene si locale de ocupare a fortei de munca folosind site-urile http://www.valcea.anofm.ro/ si http://www.birouldeconsiliere.ro, fiind invatati cum sa-si completeze CV-uri europass; agricultorii din localitate isi vor putea completa on-line cererile de subventii pentru terenurile agricole, la biblioteca, folosind aplicatia http:/lpis.apia.org.ro , iar tinerii fermieri vor putea afla mai multe informatii de pe site-ul http://www.apdrp.ro/ ; revista presei va fi facuta on-line folosind site-urile http://www.pietrari.ziare.com/ (site de stiri locale administrat de Biblioteca Pietrari ), http://www.ziare.com/ si http://revistapresei.hotnews.ro/; cadrele didactice, elevii si cei mai mici utilizatori ai biblionetului vor folosi lectiile si experimentele on-line de pe http://portal.edu.ro/, site-urile educative http://www.lumea-copiilor.ro/, http://www.magicland.ro/ sau vor accesa pe http://wikispaces.ro pagina cercului de lectura ”Gânduri literare” din Pietrari. De asemenea,toti cei care vor sustine mesajul Hai pe net! vor accesa link-ul www.ecentre.ro, dovedind astfel ca au fost online in saptamana 28.02-05.03. 2011, in cadrul campaniei Hai pe net!, iar toate hit-urile (inscrierile) vor fi contorizate de o aplicatie speciala, in timp real.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu