marți, 15 martie 2011

"O scrisoare pierduta" la...biblioteca


Vineri, 11 martie 2011, intre orele 8-12, elevii claselor a VIII-a A si B ai Scolii Pietrari, insotiti de profesoara de limba romana Cecilia Calinescu au vizionat la biblioteca filmul "O scrisoare pierduta" inspirat de renumita piesa de teatru scrisa de marele nostru dramaturg, Ion Luca Caragiale.
Elevii au fost invitati sa observe jocul actorilor, sa faca diferenta intre actele piesei, sa remarce atitudinea personajelor, iar la sfarsitul videoprezentarii, sa caracterizeze personajele. Astfel, timp de cateva ore elevii au asistat la o alta modalitate, complet noua, moderna , de predare a literaturii romane, prin folosirea computerului si a internetului avand posibilitatea sa se intalneasca cu Zoe, Trahanache, Stefan Tipatescu, Catavencu, Farfuridi, Branzovenescu si chiar cu... Cetateanul turmentat.
Aceasta activitate se incadreaza in proiectul "O ora la biblioteca" derulat de Biblioteca Pietrari in colaborare cu Scoala Pietrari in cadrul caruia, pana in prezent s-au desfasurat la biblioteca ore de chimie (clasele a VII-a A si B, prof. Muresan Livia), fizica (cls a VI-a, prof Muresan Livia) , literatura (clasele a V-a A si B, prof. Sandulescu Anamaria) si chiar ore de povesti pentru cei mai mici copii (educatoare Diaconu Livia si Meresi Mihaela).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu