marți, 1 martie 2011

JURNAL DE ...BIBLIOTECA

Sa incepem cu primele zile ale anului:
11 ianuarie 2011, ora 11
Sub directa coordonare si indrumare a prof. Sandulescu Anamaria si a bibliotecarei Crina Popescu cei 27 de membri ai cercului de lectura ”Ganduri literare” au participat la cursul de utilizare a site-ului Wikispaces ce are ca scop promovarea proiectului cu acelasi titlu ce se desfasoara in urma incheierii unui parteneriat intre Biblioteca Pietrari, Scoala Pietrari si Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul Valcea, dar si a lucrarilor copiiilor care participa la acest cerc. Astfel, dupa ce acestia au fost invatati cum sa lucreze in echipa, sa realizeze o prezentare power point, sa scrie un eseu, sa intocmeasca o fisa de lectura,acum si-au insusit noi cunostinte prin crearea de conturi de utilizator ai Wikispaces, prin upload-area de materiale realizate de ei in cadrul intalnirilor de la sedintele de cerc. Scopul cursului derulat este, pe de alta parte, integrarea tehnologiei in activitatile didactice pentru a facilita invatarea prin metode active, putandu-se pune in aplicare cunostintele de lucru pe Internet dobandite in urma cursului EURODIDAWEB la care a participat profesoara Anamaria Sandulescu, printr-un program Comenius.
Pentru mai multe detalii puteti vizita blogul pietrari-scoalanoastra.blogspot.com.

12 ianuarie 2011, ora 10
A avut loc la Biblioteca Pietrari prezentarea ofertei M.Ap.N privind invatamantul militar liceal, postliceal si universitar de catre reprezentantii Centrului Militar Judetean Valcea. Au participat la aceasta intalnire elevii claselor a VII-a A,B si a VIII-a A,B din Scoala Pietrari care au primit sfaturi utile in ceea ce priveste orientarea lor scolara si profesionala.
In aceeasi zi, intre orele 14-16 la biblioteca au continuat intalnirile din cadrul proiectului ”Pasi catre viitor”, proiect de consiliere si orientare scolara la care au participat elevii clasei a VIII-a B.

14 ianuarie 2011, ora 12
”Mihai Eminescu- poetul etern”
Sub acest titlu s-a desfasurat aniversarea poetului nepereche al neamului romanesc la biblioteca noastra. Au fost prezentate de catre bibliotecara cu ajutorul videoproiectorului bibliotecii aspecte din viata si opera poetului, poeziile sale recitate de mari actori si scriitori, au fost audiate cateva romante si a fost prezentata o expozitie de carte cu scrieri eminesciene. Au participat la acest eveniment elevi si cadre didactice din Scoala Pietrari.

15 ianuarie 2011
In perioada 15-31 ianuarie are loc Concursul interbibliotecar ”Traditii populare locale” din cadrul proiectului bibliotec@.com la care participa Biblioteca Publica Valea Mare, Biblioteca Oraseneasca Horezu si Biblioteca Publica Pietrari.

18 si 19 ianuarie 2011
Intre orele 14 si 16 in aceste zile au continuat intalnirile din cadrul proiectului ISJ Valcea intitulat ”Pasi catre viitor” la care au participat elevii claselor a VII-a A si a VIII-a A insotiti de profesorii diriginti si de prof. Trasca Cecilia.

21 ianuarie 2011
”O ora la biblioteca” - copiii de la Gradinita Pietrari insotiti de doamnele educatoare Diaconu Livia si Meresi Mihaela au petrecut o ora de neuitat in spatiul primitor al bibliotecii unde au putut viziona filmele de desene animate ”Capra cu trei iezi” si ”Punguta cu doi bani” si documentarul ”Jungla”.Sub acest generic biblioteca isi propune ca saptamanal sa ofere un nou serviciu comunitatii locale:elevi ai Scolii Pietrari insotiti de cadre didactice sa petreaca o ora la biblioteca putand sa vizioneze diferite DVD-uri din colectiile bibliotecii (desene animate, documentare, jocuri didactice) sau sa desfasoare ore de fizica, chimie, biologie, geografie, literatura in biblioteca.
Tot in aceasta zi, cu incepere de la ora 13, la biblioteca au fost prezenti elevii clasei a VII-a B care au participat la proiectul de consiliere scolara ”Pasi catre viitor”.

24 ianuarie 2011
”Unirea, natiunea a facut-o”
In sala bibliotecii, avand un public numeros, s-a desfasurat aceasta activitate ce le-a avut ca invitate pe doamnele Mihaela Radi si Mariana Zanfir, bibliotecare ale Bibliotecii Judetene Antim Ivireanul.Acestea au prezentat participantilor un film documentar despre Unirea cea Mica precum si rezultatele proiectului ”Micii jurnalisti” desfasurat pe parcursul vacantei de vara de catre sectia periodice-legislatie a bibliotecii judetene.Dupa prezentarea materialelor a avut loc un concurs pe teme istorice la care au participat patru echipaje alcatuite din elevii claselor participante, respectiv a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a, castigatorii concursului fiind cei mai mici, cei din clasele a V-a.Premii insa au primit toti participantii care au constat in carti, reviste si pliante oferite de organizatorii evenimentului, respectiv Biblioteca Judeteana Antim Ivireanul, Scoala Pietrari si Biblioteca Pietrari.In incheierea activitatii copiii au prezentat un moment artistic ce a cuprins prezentarea scenetei ”Mos Ion Roata si unirea” si montajul literar artistic ”Unire in cuget si-n simtiri”. Cu acest prilej a putut fi vizionata si o expozitie tematica de carte dedicata acestui eveniment.

25 ianuarie 2011
”O ora la biblioteca” - sub acest generic au avut loc, intre orele 12-14, doua ore de chimie desfasurate la biblioteca de catre clasele a VII-a A si B insotite de profesor de chimie si fizica Muresan Livia.La baza sustinerii acestor ore au stat lectiile intuitext de chimie oferite bibliotecii prin Programul Biblionet.

30 ianuarie 2011
"Un dar pentru bunici" - continua si in acest an intalnirile lunare ale pensionarilor la Biblioteca Pietrari. Cu acest prilej au fost aniversate persoanele nascute in luna ianuarie, Asociatia Pensionarilor din localitatea noastra pregatindu-le pachete cu alimente si felicitari, iar biblioteca oferindu-le ca si cadou cateva prezentari power point potrivite evenimentului. Astfel, timp de doua ore, pensionarii stransi la biblioteca au depanat amintiri si au petrecut cateva momente deosebite, simtind ca intr-adevar cineva se gandeste si la ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu