marți, 10 martie 2015

Programeaza-te la ...Scratch

Ateliere de initiere in programare destinate copiilor si desfasurate in fiecare zi de joi, intre orele 11-13, la Biblioteca Publica Pietrari. Participa doua grupe de 15 copii cu varste cuprinse intre 9-12 ani care folosesc atelierele de programare realizate special pentru diferite nivele de invatare si intelegere de catre specialisti din strainatate si din tara noastra de pe http://code.org/learn si https://scratch.mit.edu/. Copiii invata astfel cum sa-si creeze propriile povesti, propriile jocuri, îi invata sa priveasca dincolo de amuzamentul jocurilor, in interiorul calculatoarelor si al aplicatiilor.
Totul in jurul nostru se bazeaza intr-o mai mica sau mai mare masura pe tehnologie. Consumam informatii si entertainment, socializam, lucram si evoluam prin intermediul ei. Era poate indeajuns pana acum 10 ani sa stii sa folosesti tehnologia, sa fii un simplu utilizator dar azi, pentru a putea intelege lumea, trebuie sa poti intelege si tehnologia. In urmatorii ani a neglija aceasta lectie va face diferenta dintre succes sau esec dar, din fericire, acessul la cunostintele necesare este mai facil ca niciodata.
 In viitor, analfabetismul nu va insemna sa nu stii sa citesti si sa scrii, ci sa consideri ca tehnologia se "intampla" prin magie. Intr-o societate in continua schimbare, in care oamenii sunt din ce in ce mai conectati virtual, a sti sa programezi te ajuta nu doar sa abordezi problemele intr-un mod structurat, algoritmic, ci sa intelegi mecanismele de functionare ale acestei societati informationale si sa fii participant activ in schimbare.

Imagini

Hour of code - Pietrari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu