miercuri, 19 octombrie 2022

Participarea Bibliotecii din Pietrari la Conferința Națională ANBPR2022

 Trei zile pline, trei prezentări ale unor reușite!

"BIBLIOTECI VERZI ȘI DIGITALE” – Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor publice, Târgu Jiu; 5-7 octombrie 2022
Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj și EUROPE DIRECT Gorj, în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, organizează în perioada 5-7 octombrie 2022, la Târgu Jiu, Conferința Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice, BiblioPUBLICA, cu tema „Biblioteci verzi și digitale”.
Într-o lume care trece prin schimbări majore, bibliotecarii își propun să fie îndrumătorii comunităților în procesul de transformare verde și digitală a societății umane a viitorului.
Prima zi a Conferinței a avut o Agendă deosebit de densă, cu invitați de marcă, cu prezentări și ateliere interesante, dar și cu vizitarea unei biblioteci publice locale, în com.Turburea.
În cadrul evenimentului, am prezentat proiectele ”Books not bullying” , proiect de educație a adulților, dar și ECO-BiblioTech - un proiect de colaborare interbibliotecară, de educație ecologică și STEAM, finanțat prin Fondul Științescu Vâlcea 1.0, implementat de Bibliotecile Bălcești, Frâncești și Valea Mare, mentor fiindu-le Biblioteca Pietrari, prezentare în plenul lucrărilor Conferinței Naționale. Mulțumiri și
felicitări
celor ce au contribuit la această reușită!❤️🙏💐
O zi plină de emoții, dar și de bucuria reîntâlnirii cu mulți dintre colegii din întreaga țară.🎉📚❤️






✍️Ziua a II-a - Biblioteca Digitală
Noi provocări pentru doamne și domnițe!🤗
📌Atelierul de digitizare "Zestrea domnițelor - model de bune practici în digitizarea iilor românești" finanțat prin Corpul European de Solidaritate și susținut în cadrul Conferinței Naționale a ANBPR la invitația Bibliotecii Județene "Christian Tell" Gorj a avut loc ieri în fața audienței din lumea biblioteconomică interesată de subiect.
📖Schimb de bune practici, aplicații utile, coduri QR, prezentarea proiectului finanțat din fonduri europene și a culegerii de modele populare digitizate de domnițele noastre, rezultatele deosebite reflectate de noile parteneriate naționale obținute prin implementare, toate au stârnit interesul colegilor noștri.
Mulțumiri pentru deschiderea la nou, pentru starea creată în timpul atelierului și pentru feedback-ul oferit!🥰🪡🧵🪢🙏
Sperăm într-o multiplicare a acestui model de bune practici în cât mai multe dintre bibliotecile țării!👏🎉
Participarea la lucrările din plenul Conferinței Naționale alături de colegele noastre din Biblioteca Județeană Antim Ivireanul Vâlcea, dar și de alte personalități din lumea cărților și a bibliotecilor, ne-a inspirat. Cu siguranță multe dintre lucrurile deosebite aflate în aceste zile vor duce la crearea de noi inițiative ale Bibliotecii Pietrari.
Mulțumim pentru împărtășire, pentru sprijin, tuturor celor ce ne-au fost alături, colegi, parteneri, prieteni mai vechi sau mai noi!
Felicitări
organizatorilor acestui eveniment excepțional! Mulțumim tare mult pentru invitație!
A fost o bucurie!💞🙏📚

Conferința Națională ANBPR

Ziua a III-a

✍️O nouă zi, începută cu o vizită culturală în orașul lui Brâncuși și continuată cu noi și interesante prezentări ale Centrelor Europe Direct din țară. 

📖Alături de colega și prietena mea, doamna  Anisoara Bocai , ambasador în România al proiectului internațional "Little Free Library" și promotor al organizației mondiale nr.1 de book sharing - Illinois Romanian American Foundation din Chicago (SUA) - am avut bucuria de a prezenta colegilor din țară acest inedit proiect.

📚Proiectul urmărește încurajarea lecturii într-un mod interactiv, poate fi un loc de întâlnire, de socializare și, cel mai important, dă un exemplu pentru tineri, dar și adulți, având potențialul de a-i atrage pe aceștia spre lectura unor cărți. 

📌Mini-bibliotecile din comunități au program de funcționare 24 h /24 h, se pot folosi pentru schimb de cărți, după modelul american de sharing: ia o carte, lasă o carte! 

🌍Bibliotecile înscrise în proiect vor fi puse pe harta lumii prin chartere înregistrate de către organizația non-profit Little Free Library.





📌 Astfel, România va fi prezentată ca un model de bună practică, care promovează și implementează proiecte pentru dezvoltare personală și comunitară.

https://comunic.ro/un-deziderat-biblioteci-verzi-si-digitale-cum-regatesc-bibliotecarii-trecerea-la-transformarea-verde-si-digitala-a-societatii/?fbclid=IwAR2ILjy-C5JnaNaI3_LcMGCx6Vb0n1rDC7YamTrwjlMbBll5jgRLcf_6ZQ0 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu