joi, 20 octombrie 2022

"Girl power - let's go green"

 "Girl power - let's go green" - o campanie de reciclare în comuna Pietrari, privind separarea, colectarea și reciclarea deșeurilor generate de locuitori inițiată de grupul fetelor noastre dragi ce au parcurs primele etape de dezvoltare personală în cadrul ”Rețelei fetelor puternice din mediul rural” coordonate de Fundația Progress.

























Reciclarea trebuie să devină principala modalitate de gestionare a deșeurilor, în fiecare sat, oraș și țară ar trebui promovată reciclarea. În acest fel putem proteja mediul.Prin campania noastră de reciclare ne propunem să sensibilizăm și să informăm locuitorii despre necesitatea reciclării, dar și să oferim informații despre cum putem să facem acest lucru.
Pentru a recicla corect este important să cunoaștem bine deșeurile, tipul acestora, unde ar trebui depozitate și ce putem face cu ele. Deșeurile care se generează cel mai mult zilnic în casele noastre sunt ambalajele, materialele plastice, hârtia, cartonul și sticla. Toate acestea trebuie separate de deșeurile organice și depozitate în recipiente distincte.
Pentru a conștientiza modul în care trebuie să selctăm deșeurile din gospodării, dar nu numai, am realizat pliante ce sunt distribuite în comunitate care să-i informeze pe locuitori cu privire la aceste aspecte.
Începând cu luna iulie, odată cu discuțiile generate de lecția ”Schimbări climatice”, am început demersurile pentru colectarea reciclabilelor în bibliotecă. Orice recipient ce putea fi reciclat a fost strâns de noi pentru a putea fi trimis spre reciclare. De asemenea, am implicat în această acțiune familiile fetelor noastre, vecini, cunoștințe, iar în urma discuțiilor avute cu dl.primar, i-am determinat și pe colegii din primărie să facă acest lucru, la nivelul instituției, dar și la nivel personal. Ne propunem ca în lunile următoare să acționăm la nivelul școlii din localitate, dar și la nivelul altor instituții.
Toate deșeurile obținute, la care se vor adăuga aparatura electrocasnică defectă din gospodării (sau din unele instituții) vor fi colectate și trimise lunar spre reciclare prin intermediul Asociației ”Copii fără copilărie” Vâlcea, cei care vor direcționa banii obținuți prin acest demers colectiv spre copii aflați în situații dificile din județul nostru.
Este important să conștientizăm nivelul la care a ajuns poluarea care există pe planetă, precum și efectele pe care le provoacă asupra naturii și asupra noastră.
Atunci când copiii învață de la o vârstă fragedă să aibă grijă de mediu, sunt mai predispuși să o facă în continuare ca și adulți. De asemenea, vor fi un bun exemplu pentru ceilalți copii, dar și pentru adulții care, sperăm noi, vor fi implicați în acest demers.
Încetul cu încetul, fiecare punându-și bobul de nisip, vom putea avea un Pământ mai curat.
De asemenea, vom contribui la ”starea de bine” a altor copii din județ, vom deveni mai empatici, mai înțelegători și mai implicați în viața comunității din care facem parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu